Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Uitreiking RECRON Toerisme Prijs 2001

Arnhem, 30 oktober 2001

Woensdag 7 november 2001 wordt de eerste RECRON Toerisme Prijs uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om extra waardering te kunnen uitspreken voor gemeenten, natuur- en milieuorganisaties en andere organisaties die bijzondere inspanningen leveren voor de recreatiesector. De feestelijke uitreiking door Hayo Apotheker vindt om 12.00 uur plaats in het congrescentrum Park Frederiksoord te Frederiksoord. De genomineerden zijn Recreatieschap Drenthe, gemeente De Wolden en Consulentschap Natuur- en Milieueducatie Drenthe. Deze organisaties zijn gekozen vanwege hun good practices, aldus consulent RECRON-Drenthe Dick Dijkstra, zij kunnen andere inspireren.

RECRON realiseert met deze uitreiking de wens om organisaties die positieve beleidsaandacht besteden aan de toeristisch-recreatieve sector jaarlijks in het zonnetje te zetten. Dit jaar bijt RECRON Drenthe de spits af. Met zorg heeft het bestuur van RECRON Drenthe de drie genomineerden bepaald. Het gaat om drie instanties die duidelijk veel geïnvesteerd hebben in het bevorderen van recreatie en toerisme.

Het Recreatieschap Drenthe is verantwoordelijk voor het Fietstotaalplan Drenthe. Dit plan heeft tot doel het komen tot een integrale en samenhangende aanpak van het fietsen in Drenthe. Het doel van dit plan is het versterken van de concurrentiepositie van Drenthe als fietsprovincie en het hierdoor vergroten van het aantal fietsende toeristen (verblijfs- en dagrecreanten).
Gemeente De Wolden wordt genomineerd omdat de relatie tussen deze gemeente en de recreatieondernemers door de laatste als zeer plezierig wordt ervaren. Daarnaast is ze samen met de ondernemers gekomen tot een goede toeristenbelastingverordening met door de sector aangedragen kengetallen én wil ze van het toeristisch platform een officiële commissie van de gemeenteraad maken.
Het Consulentschap Natuur- en Milieueducatie Drenthe heeft het afgelopen jaar in samenwerking met de RECRON-ondernemers in de gemeente Noordenveld een nieuw product ontwikkeld. Het gaat om uitgezette fiets-, wandel- en kanoroutes waarbij de nadruk ligt op de natuurlijk omgeving en waarbij duurzame recreatie een grote rol speelt.
Woensdag 7 november zal duidelijk worden welke van de drie genomineerden naar huis kan met de RECRON Toerisme Prijs 2001.