Gemeente Middelburg

Laatste update: maandag 05 november 2001 09:57:27

Oprichting belangenvereniging binnenstad

Binnenstadsmanagement
Postbus 6000
4330 LA Middelburg
0118 675450
0118 675452

PERSBERICHT november 2001

Oprichting Belangenvereniging van Eigenaren

Binnenstadsmanagement Middelburg organiseert woensdag 7 november a.s. een bijeenkomst voor eigenaren van commercieel vastgoed Middelburg (binnen de Veste). Doel van deze bijeenkomst is de oprichting van een belangenvereniging voor eigenaren.

Het binnenstadsmanagement
Het Binnenstadsmanagement is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Middelburg en ondernemers gericht op het structureel verbeteren en ontwikkelen van de binnenstad. Het oprichten van een belangenvereniging voor eigenaren van commercieel vastgoed is één van de deelprojecten van het binnenstadsmanagement. De groep eigenaren was tot op heden niet verenigd en nam daardoor geen deel aan het overleg over de binnenstad terwijl zij er wel belang bij hebben. De oprichting van een vereniging moet hierin verandering brengen.

Inhoud programma
Tijdens de bijeenkomst zal informatie verstrekt worden over het doel en nut van een belangenvereniging van eigenaren. Er is een spreker uitgenodigd die vertelt over de ervaringen en resultaten van een belangenvereniging van eigenaren in een stad vergelijkbaar met Middelburg. Tevens zal dhr. L.M. Luitwieler, wethouder economische zaken en verantwoordelijk voor de binnenstad, zijn visie geven op het belang dat de gemeente hecht aan een belangenvereniging van eigenaren en de rol die de gemeente deze organisatie toebedeelt. Na een discussie over de zin en de vorm van de organisatie kan het principebesluit worden genomen om te komen tot oprichting van een belangenvereniging van eigenaren Middelburg. Er kan dezelfde avond al een voorlopig bestuur gekozen worden.

De grootste groep eigenaren is inmiddels voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Eigenaren die (nog) geen uitnodiging hebben ontvangen worden hierbij alsnog van harte uitgenodigd om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. Het binnenstadsmanagement hoopt op een grote opkomst van commercieel vastgoedeigenaren.