Ingezonden persbericht

Hans Wiegel spreekt in Bodegraven

BODEGRAVEN, 04-11-2001 -- Is het prominente VVD lid Hans Wiegel beschikbaar als premier als zijn partij de komende Tweede Kamerverkiezingen wint. Deze vraag komt onder andere aan de orde op een discussiebijeenkomst die op woensdag 7 november in Bodegraven wordt gehouden. Op uitnodiging van de Bodegraafse liberalen doorbreekt Wiegel de betrekkelijke stilte rond zijn persoon, sinds hij de Eerste Kamer heeft verlaten.

Wiegel geeft er de laatste tijd de voorkeur aan om in de luwte van de politiek te opereren. Om die reden houdt hij nog maar maximaal twee politiek getinte spreekbeurten voor VVD afdelingen per jaar. De Bodegraafse liberalen zijn zeer vereerd dat hij toch gehoor heeft gegeven aan de uitnodiging om in Bodegraven een spreekbeurt te komen houden.

Op de bijeenkomst, die woensdagavond 7 november om 20.00 uur in het Evertshuis aan de Spoorstraat in Bodegraven begint, staat de betekenis van de infrastructuur, zoals wegen, voor de lokale en regionale economie centraal. Dit onderwerp is actueel, omdat in de vijfde nota ruimtelijke ordening een pleidooi wordt gehouden voor de concentratie van woningen en bedrijven nabij goed bereikbare knooppunten. Bodegraven wil zo´n knooppunt in Zuid Holland worden. De plaatselijke VVD maakt zich daar sterk voor, omdat Bodegraven door de centrale ligging en goede bereikbaar daarvoor bij uitstek geschikt is. De liberalen zijn van mening dat een dergelijke gewenste ontwikkeling niet ten koste hoeft te gaan van het Groene Hart.

Naast discussie over het thema is er op de bijeenkomst ook ruimte voor het stellen van vragen aan Wiegel over zijn politieke toekomst. Deze kwestie is realistisch, omdat de VVD volgens de opiniepeilingen kans maakt om de grootste politieke partij in ons land te worden. In dat geval komt de vraag aan de orde wie de VVD naar voren schuift als premier.

De bijeenkomst staat onder leiding van Edvard Niessink. Als speciale gasten zijn Andre Berkhout, directeur van de Kamer van Koophandel voor Rijnland, Ted Jansen, oud Gedeputeerde van Zuid Holland, Jan Helder, VVD statenlid en Roos Hoekstra, VVD wethouder in Bodegraven uitgenodigd.



Ingezonden persbericht