Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Travel Unie opent eerste Express Reiswinkel in Nederland

Gisteren opende Travel Unie officieel de deuren van de eerste Express Reiswinkel in winkelcentrum de Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuid-Oost.

De Expressformule hanteert de slogan 'Voor eigenwijze reizigers.' De formule staat voor efficiency, snelheid, actie en is een slimme combinatie van sfeervolle authenticiteit en vernuftige technologie. De Express Reiswinkel richt zich op de klant die snel wil boeken, al hoeft dit niet te betekenen dat dit altijd om last minute reizen gaat. De klant wil de reiswinkel binnenlopen, boeken en snel weer weg. Hier is de winkel ook op ingericht: loketten waar geboekt kan worden in plaats van een balie, monitoren en een groot scherm met wisselend reisaanbod. Er zijn geen comfortabele stoelen, maar wel modern vormgegeven zitsteunen. De medewerkers in de reiswinkel hebben diverse trainingen gevolgd om de klant efficiënt van dienst te zijn en worden hierbij ondersteund door eerder genoemde technische snufjes, maar ook door een breedbandaansluiting van Travel-Net Plus. Bovendien kan de klant ook zelf aan de slag met de 'klantenterminal': zelf zoeken naar een reis en zien welke aanbiedingen er zijn.

De Express Reiswinkel in Amsterdam is een pilot. De komende maanden vindt er een evaluatie plaats en kunnen eventuele veranderingen worden doorgevoerd.

Naast de primeur van de Expressformule beleeft ook Travel-Net een primeur in deze reiswinkel. Via Travel-Net Plus gaat elk reisbureau in Nederland van het ene reserverings-systeem naar het andere, zonder opnieuw te moeten inloggen. Onlangs is een pilot gestart met enkele Travel-Net SurPlus aansluitingen. De Express Reiswinkel heeft als eerste reisbureau deze nieuwe aansluiting op basis van zakelijke breedband, in plaats van de gebruikelijke smalbandige aansluiting. Voor het reisbureau zitten hier tal van voordelen aan vast. Het bespaart kosten, de informatietoevoer is veel sneller en breedbandaansluiting geeft enorme mogelijkheden op het gebied van bewegende beelden, waar deze Express Reiswinkel reeds mee experimenteert.

Einde bericht

7 november 2001/40