RODAMCO NORTH AMERICA EN CalPERS RONDEN JOINT VENTURES AF

Vandaag maakt Rodamco North America ('RNA') de afronding bekend van de joint ventures die zij heeft gevormd met California Public Employees' Retirement System ('CalPERS') voor het eigendom van drie belangrijke regionale winkelcentra: Oakbrook Center in Oak Brook, Illinois; Century City Shopping Center in Los Angeles, California; en het winkelgedeelte van The Galleria, een multifunctioneel onroerend goed complex in Houston, Texas. In een daarmee samenhangende transactie vergrootte RNA's joint venture partner, Walton Street Capital, zijn belang in The Galleria. De beleggingen hebben tezamen een getaxeerde brutowaarde van circa US$ 1,2 miljard en beslaan 4,5 miljoen vierkante voet aan winkelruimte, waarin onder andere grote warenhuizen, theaters en speciaalzaken zijn gevestigd.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst hebben de partijen een totaalbedrag van ongeveer US$ 243 miljoen betaald voor de vastgoeddeelnemingen, inclusief in aanbouw zijnde projecten en percelen in verband met geplande uitbreidingen. Bovendien zijn zij schuld- en pachtverplichtingen aangegaan ter waarde van ongeveer US$ 272 miljoen, evenredig met het belang dat zij in elk winkelcentrum hebben. CalPERS heeft circa 49 procent van Oakbrook en Century City verworven en circa 27 procent van The Galleria. Walton Street Capital breidde zijn belang in The Galleria uit van een derde naar 40 procent. Het ontvangen bedrag komt overeen met de halfjaarlijkse taxatiewaarde voor 2001. Het nettobedrijfsresultaat voor de drie beleggingen bedroeg in 2000 in totaal circa US$ 84,8 miljoen.

RNA zal de opbrengsten van de transactie gebruiken om de schuldpositie terug te brengen naar circa 51% en een gedeelte van het geplande uitbreidingsprogramma voor Century City en The Galleria te financieren. RNA is de managing partner in de joint ventures en is verantwoordelijk voor alle beheer-, verhuur- en
ontwikkelingsactiviteiten, terwijl CalPERS over alle belangrijke beslissingen zijn goedkeuring moet uitspreken.

Het commentaar van Gerald Egan, voorzitter van de directie van RNA:

"Wij zijn erg verheugd over deze joint venture met CalPERS. Wij denken dat deze omvangrijke investering door een grote, gerespecteerde vastgoedbelegger niet alleen de waarde van onze eersteklas winkelcentra onderstreept, maar ook ons management team en onze strategie versterkt. De transactie voegt direct waarde toe voor onze aandeelhouders en stelt ons in staat ons strategische plan uit te voeren ter vermindering van de schuldpositie en het vinden van financiering voor herinvestering in andere projecten die bijdragen aan de winst van onze core business."

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Rodamco North America N.V.
Constantijn van Rietschoten

+ 31 (0) 10 201 36 21 (kantoor)

+31 (0)6 22 99 42 70 (mobiel)

BEZOEK OOK ONZE WEBSITE