Openbaar Ministerie

's-Hertogenbosch, 7 november 2001

Hoogeloon: Motief moord op Jeanette Willems bekend

Het recherchebijstandsteam is achter het motief van de gewelddadige dood van Jeanette Willems uit Hoogeloon.
Uit verklaringen van de 25-jarige verdachte is thans het vermoedelijke motief duidelijk. Verdachte zou tot zijn daad gekomen zijn, omdat hij geen geld van haar kreeg. Van een relatie tussen de dader en het slachtoffer was geen sprake.

Op woensdag 5 september jl werd Jeannette Willems door haar echtgenoot bij de politie als vermist opgeven. Uit sporen die de politie bij de vrouw thuis vond werd de conclusie getrokken dat er sprake was van een misdrijf. De politie formeerde direct een recherche bijstandsteam van twintig mensen.

Op zondag 9 september werd een 25-jarige Eerselnaar aangehouden. Hij werkte als chauffeur bij het taxibedrijf van Willems. Na de politieverhoren gaf hij toe dat hij de vrouw vermoord had en vertelde hij waar hij het stoffelijk overschot van Jeannette Willems had verstopt. Dinsdagmorgen 11 september rond 8.00 uur werd haar lichaam in de bossen bij Doorwerth gevonden.

Uit het onderzoek is nu gebleken dat verdachte naar Jeannette Willems toe was gegaan omdat hij in geldnood zat. Hij eiste dat zij hem een geldbedrag ter beschikking zou stellen. Hij zou tot zijn daad gekomen zijn toen zij daarop niet inging. Het stoffelijk overschot nam hij mee in zijn taxi. Hij verstopte haar lichaam diezelfde dag in de bossen bij Doorwerth.