NPM Capital NV

7 november 2001, Amsterdam

ABN AMRO en NPM Capital kopen NORIT Personal Care

NORIT, dochter van energie- en waterbedrijf Nuon, heeft vandaag overeenstemming bereikt met ABN AMRO Participaties en NPM Capital over de verkoop van haar Personal Care groep.

In november 2000 is NORIT onderdeel geworden van Nuon.De hoofdactiviteiten van NORIT, de Purification Company, vinden plaats binnen de Actieve kool en Proces Technologie groepen. Voor verkoop van haar separaat hierin opererende Personal Care groep is gekozen, omdat deze groep onvoldoende aansluit bij de strategie van Nuon en NORIT.

De Personal Care groep concentreert zich op de ontwikkeling en productie van haar- en huidverzorgingsproducten, alsmede zonnebrand- en badproducten. Zij is een leidende Europese producent van zogenaamde private label producten, die voor derden onder hun merknaam worden vervaardigd.

De producten worden voornamelijk afgezet in West- en Centraal Europa. De omzet in 2000 bedroeg 62 miljoen Euro. De productie-faciliteiten bevinden zich in Engeland, Nederland en Hongarije.Bij de Personal Care groep werken in totaal circa 465 mensen.

Op de Europese markt voor private label personal care producten vindt in hoog tempo concentratie van bedrijven plaats. ABN AMRO en NPM Capital verwerven met de aankoop in de Personal Care groep een belangrijke plaats binnen deze markt. Zij zullen zich met de medewerkers van de Personal Care groep richten op de verdere uitvoering van de groeistrategie van de groep.