---

Ministerie van Defensie



---

Uitreiking TRIP certificaten

Staatssecretaris reikt TRIP-certificaten uit

07-11-2001

Staatssecretaris Henk van Hoof van Defensie heeft vanmiddag (7 november) in Den Haag certificaten uitgereikt aan tien deelnemers aan de Trainee Interservice Projectenpool (TRIP). De zeven mannen en drie vrouwen maakten deel uit van de materieelverwervers-pool die twee jaar geleden, op 1 november 1999, van start ging. Zeven van de tien deelnemers blijven bij defensie werken. Het is de tweede keer dat TRIP-certificaten worden uitgereikt, eerder gebeurde dat in april van dit jaar.

Via de Trainee Interservice Projectenpool kunnen pas afgestudeerde jonge mensen door middel van een intensief traineeprogramma kennismaken met defensie als werkgever. De trainees, momenteel circa veertig jonge mensen, werken binnen een functiegerichte pool op het gebied van Materieel Verwerving, Organisatie & Informatievoorziening, Financieel Economische Zaken, Project Management of de Defensie Telematica Organisatie.

Bij de uitreiking van de certificaten benadrukte Van Hoof dat de trainee-pool veel te bieden heeft. "Het heeft jullie, trainees, de mogelijkheid geboden om ervaring op te bouwen, om cursussen en opleidingen te volgen en om de gehele Defensieorganisatie te leren kennen. Aan ons biedt TRIP niet alleen het voordeel van nieuw personeel. Zij levert tevens een belangrijke bijdrage aan de door mij en de Minister zo gewenste cultuuromslag naar een nieuwe Defensiemedewerker. Een Defensiemedewerker gericht op mobiliteit, resultaat en het doorbreken van schotten tussen de verschillende onderdelen en beleidsterreinen."

Om TRIP in de toekomst een duidelijke en vaste plaats in het beleid te geven heeft staatssecretaris Van Hoof deze week in het Politiek Beraad onder meer besloten de Raad van Toezicht anders samen te stellen en het reeds bij defensie aanwezige jonge talent de kans te bieden alsnog via TRIP een opleidingstraject te volgen. Daarnaast streeft de staatssecretaris ernaar te werken in gemengde pools. (Op de foto: TRIP-deelneemster Suk Miu Lee, staatssecretaris Henk van Hoof en poolmanager Fré Harmsen. Foto: Peter Wiezoreck)