Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2001

Politieberichten districten stad Utrecht (2)
Illegale vreemdelingen aangehouden

UTRECHT - Naar aanleiding van tips, heeft de politie dinsdagochtend om half zeven een bedrijfspand aan de Vinkenkade onderzocht en daar twaalf personen aangehouden die illegaal in Nederland zijn. Bij binnenkomst trof de politie op de eerste verdieping van het pand, dat niet meer in bedrijf was, twaalf mannen aan in de leeftijd van 34 tot 47 jaar. Zij blijken illegaal in Nederland te zijn. Alle mannen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting van hun uitzetting naar Bulgarije.

Straatroof

UTRECHT - Een 54-jarige vrouw uit Utrecht is dinsdagmiddag omstreeks kwart voor zes beroofd van haar laptop. De vrouw was op haar fiets op weg naar huis toen zij werd lastiggevallen door twee mannen die op een fiets naast haar kwamen rijden. Toen de vrouw op de Noleslaan aankwam trok de verdachte die achterop de fiets zat aan haar fietstas. De vrouw kwam hierbij ten val. De man trok nogmaals aan de fietstas en wist hieruit een laptop te halen. Beide verdachten wisten te ontkomen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan haar rechterhand. Een getuige heeft de mannen op de fiets zien wegrijden. De politie is op zoek naar een man met een grijze bivakmuts en een rode trui met capuchon.

Verkeerscontroles

UTRECHT - Bij een verkeerscontrole op de Koningsweg zijn vier bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. In totaal passeerden 75 voertuigen de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur, terwijl 50 is toegestaan. Een verkeerscontrole op de Marnixlaan van half tien tot half twaalf in de ochtend bracht 130 overtredingen aan het licht. In totaal werden 846 voertuigen gecontroleerd. Waar 50 km/uur is toegestaan, werd een snelheid gemeten van 86 km/uur.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Drie meisjes uit Utrecht in de leeftijd van 13, 14 en 20 jaar zijn dinsdag om kwart voor vier op heterdaad betrapt toen zij zonder te betalen met goederen een winkel op de Seinedreef uitliepen. Tijdens onderzoek bleek dat de dames ook al zonder te betalen spullen hadden meegenomen uit twee andere winkels. De dames werden voor nader verhoor meegenomen naar het bureau en zijn met een alternatieve straf via bureau HALT naar huis gestuurd.

Een 30-jarige man uit Utrecht is dinsdag omstreeks half vier opgepakt wegens winkeldiefstal. De man, die al eerder is opgepakt voor hetzelfde vergrijp, probeerde zonder te betalen met levensmiddelen een winkel aan de Roelantdreef uit te lopen, maar werd daarbij betrapt door een beveiligingsbeambte. De man is meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Toen een 24-jarige vrouw uit IJsselstein dinsdagmiddag om drie uur met een tas vol etenswaren zonder te betalen een supermarkt in het Godebaldkwartier wilde uitlopen, werd zij betrapt door een beveiligingsbeambte. De vrouw had tijdens het winkelen een aantal goederen in een mandje gedaan, maar intussen ook levensmiddelen in een plastic tas gestopt die ze bij zich had. Aangekomen bij de kassa, verklaarde de vrouw geen geld bij zich te hebben en liet zij de goederen bij de kassa achter. Met de plastic tas liep zij de winkel uit, maar werd daar aangehouden. De vrouw heeft een proces verbaal gehad.