Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.25 uur
Eénjarige sluit moeder buiten

AMSTELHOEK Op dinsdag 6 november werd een moeder door één van haar kinderen buitengesloten.

Rond twee uur in de middag verliet een vrouw (leeftijd onbekend) even haar woning aan de Tymon van Hiltenstraat. In de woning bevond zich haar éénjarige tweeling. Toen de moeder weer naar binnen wilde, bleek dat één van de twee de onderste deurgrendel dicht had geschoven. Zij kon daardoor de woning niet meer binnen, terwijl haar huilende tweeling achter de deur zat. De politie werd gewaarschuwd en zag dat een dakraam op een kier stond. De komst van de brandweer werd verzocht, maar het raam bleek te zijn vergrendeld, waarop werd besloten een ruit van en slaapkamer op de eerste verdieping in te slaan. De deur werd van de vergrendeling gehaald en de moeder kon met haar tweeling worden verenigd.

Verkeerstwist

WOERDEN Op dinsdag 6 november zijn twee mannen die elkaar te lijf gingen, aangehouden.

Rond kwart voor acht in de ochtend reed een 52-jarige automobilist uit Bodegraven over de Rijnstraat, daar reden op dat moment ook een 21-jarige fietser uit Woerden. Beiden reden in de richting van de Oostdam. Naar zeggen van de fietser werd hij gesneden door de automobilist. Op de kruising met de Wilhelminaweg gaf de fietser in reactie daarop een klap op de auto. De automobilist moest bij de Oostdam opnieuw stoppen en stapte uit zijn auto. Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden die uitliep op een handgemeen.

Een politieman zag dat de fietser de automobilist sloeg en hield hem ter plaatse aan. Toen uit onderzoek bleek dat ook de automobilist niet geheel vrijuit ging, werd de man even later op het politiebureau aangehouden. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De fietser bleek een pink te hebben gebroken en een afgebroken voortand te hebben. De automobilist had verwondingen in zijn gezicht.

Auto in de brand

VINKEVEEN Op dinsdag 6 november is een auto geheel uitgebrand.

Rond twaalf uur in de middag reed een 43-jarige vrouw met haar 5-jarige zoontje in haar 5 dagen oude auto over de A2. Zij nam de afslag Vinkeveen en bemerkte dat het vermogen van de motor minder werd en dat hij inhield. Toen zij op de Provincielaweg N201 opreed, voelde en zag zij vlammen bij haar benen. Zij wist de auto snel tot stilstand te brengen en kon de auto met haar zoontje verlaten. De politie en brandweer werden gewaarschuwd. De brandweer bluste de auto, maar kon niet voorkomen dat deze geheel uitbrandde. Het verkeer was ongeveer driekwartier geheel gestremd. De vrouw liep geen brandwonden op.