Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Buitendienst van The Pepsi Bottling Group krijgt draadloos informatienetwerk met Symbol 'handhelds'

Draadloos netwerk met Symbol PDA's wordt ruggengraat van PBG's Customer Relationship Management.

Varsseveld, 7 November 2001 - De verkoop- en distributiemedewerkers van The Pepsi Bottling Group krijgen de beschikking over de nieuwste robuuste 'handheld' computer van Symbol. De 'handhelds' worden opgenomen in een draadloos informatienetwerk. Bij de aflevering van producten en tijdens andere contacten bij klanten 'aan huis' kan de dienstverlening met actuele informatie op het hoogste niveau worden gewaarborgd.

Met de opdracht van Pepsi Bottling Group (PBG) aan Symbol is een bedrag van circa $ 20 miljoen gemoeid. Het draadloze netwerk met Symbol 'handhelds' zal in het tweede kwartaal van 2002 operationeel zijn.

PBG ziet het nieuwe informatienetwerk als centrale factor in hun systeem voor Customer Relationship Management. Dankzij de Symbol PC kunnen vragen van klanten 'en route' direct worden beantwoord, wensen worden doorgegeven en kan- bijvoorbeeld - de status van lopende orders worden nagevraagd.

The Pepsi Bottling Group krijgt de beschikking over een speciale versie van de recent geïntroduceerde Symbol PDT 8000 'handheld' computer. Deze pen-bediende Personal Digital Assistant (PDA) werkt met het nieuwe besturingssysteem Pocket PC 2002 van Microsoft. Het systeem beschikt over de nieuwste 32-bits processor van Intel en heeft een weerbestendig kleurenbeeldscherm. Ook de behuizing is bestand tegen slechte omstandigheden, zoals een val op een harde ondergrond. De PDT 8000 kan naar keuze worden voorzien van een Symbol Spectrum24 802.11 draadloze LAN-adapter met een communicatiesnelheid van 11 Mb/s of één van de beschikbare draadloze WAN-adapters.

The Pepsi Bottling Group, Inc. (www.pbg.com) is de grootste fabrikant, leverancier en distributeur van Pepsi-Cola ter wereld en is actief in de Verenigde Staten, Canada, Griekenland, Rusland en Spanje.

Symbol
Symbol Technologies Inc. is toonaangevend leverancier van mobiele datamanagement- systemen. De oplossingen zijn gebaseerd op draadloze LAN-technologie voor gegevens-transmissie, gerichte mobiele computertoepassingen en het verzamelen en vastleggen van gegevens met barcodesystemen. Op dit moment worden er zo'n 10 miljoen Symbol barcodescanners en mobiele computers gebruikt in draadloze netwerken over de hele wereld. De oplossingen vinden toepassing in de transport en logistiek, in productiebedrijven, bij overheden en in het onderwijs en de gezondheidszorg. Symbol heeft zijn internationale hoofdkantoor in Holtsville, een voorstad van New York. In de Benelux worden de klanten en Business Partners ondersteund vanuit kantoren in Utrecht, Varsseveld en Brussel (www.symbol.com/nederland).