Ingezonden persbericht

APS: Joop van den Ende voor 50% in Operettenhaus Hamburg

Afzender: VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: BIN
Prioriteit: 4
Datum en tijd: 07-11-2001 12:37

Dit is een origineel persbericht.

Joint Venture van Stage Holding en Stella Entertainment AG voor exploitatie van Hamburgs Operettenhaus

Hamburg, 7 november 2001. Stage Holding en Stella Entertainment zijn overeengekomen vanaf juli 2002 gezamenlijk het Operettenhaus in Hamburg te gaan exploiteren. Daartoe wordt Stage Holding GmbH, de Duitse tak van Joop van den Ende's live entertainment onderneming Stage Holding, voor 50% mede-eigenaar van het Musical Betriebgesellschaft Operettenhaus GmbH, tot dan in volledig eigendom van Stella Entertainment.

Joop van den Ende: 'Ik ben er op trots op dat wij met Operettenhaus toegang hebben gekregen tot het beroemdste musicaltheater van Duitsland. Hier heeft de internationaal succesvolle productie Cats bij voorbeeld vijftien jaar gespeeld.' In het, van de stad Hamburg voor lange termijn gehuurde, theater zullen ook in de toekomst internationaal succesvolle theater- en musicalproducties worden gebracht. In de komende weken zal de programmering van het Operettenhaus voor de periode vanaf juli 2002 worden bekendgemaakt.

De kaartverkoop voor de producties vanaf juli 2002 zal door zowel Stella Entertainment als Stage Holding geschieden.

Stage Holding en Stella Entertainment zien in de overeengekomen samenwerking een belangrijke stap in de versterking van de musicalmarkt in Duitsland en ter bevestiging van het marktleiderschap van Hamburg als musicalstad.

Beide ondernemingen zijn, naast het Operettenhaus, in de Hanzestad Hamburg met een ander theater vertegenwoordigd; Stage Holding met het Theater im Hafen waar vanaf 2 december Disney's Der Konig der Lowen te zien zal zijn en Stella Entertainment AG met Der Neue Flore, waar Mozart!-Das Musical speelt. Laatstgenoemde twee theaters maken geen deel uit van de joint venture. De bouw van nog een theater in Hamburg staat op dit moment niet gepland.

Voor nadere informatie:
Stage Holding
Maarten van Nispen
Tel: +31.20.30.52.243; +316.201.307.90

Stella Entertainment
Sigrid Schwarze
Tel: + 49.40.43176.672

Stage Holding Duitsland
Michael Hildebrandt
Tel: +49.40.311.86.180

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

Indien u vragen of wijzigingen heeft over de wijze van ontvangst of de adressering dan kunt u contact opnemen met ANP Pers Support via faxnummer: +31 (0)70 3989478 of via email: perssupport@anp.nl. (vergeet niet het betreffende e-mailadres of faxnummer te vermelden)