Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

woensdagmorgen 7 november 2001
10:34 woensdag 7 november 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

YDE

Bij een inbraak in een woning aan de Duinstraat in Yde zijn dinsdag diverse gouden sieraden, een walkman en een organizer gestolen. Men is de woning binnengekomen na vernieling van een uitzetraam. In het pand zijn alle kasten doorzocht.

EMMER COMPSCUUM

Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Rademakerstraat heeft de dader de kassa gekraakt. Het heeft hem een paar honderd gulden aan wisselgeld opgeleverd. Om in het pand te komen is met een steen een van de ruiten van het pand vernield. Uit de sporen kon worden vastgesteld dat de dader door het gat in de ruit naar binnen is gegaan.

HIJKEN

De politie heeft, dinsdag, in samenwerking met verkeersouders, op een tweetal scholen in Hijken de fietsen van de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 gecontroleerd op de aanwezigheid van de juiste verlichting en reflectie. Volgens de controleurs voldeden de fietsen over het algemeen redelijk aan de eisen. Leerlingen waarvan de fiets niet in orde was kregen het dringende advies hun fietsen zo snel mogelijk te laten repareren. De politie heeft ze gewezen op de gevaren van het rijden zonder de juiste verlichting. Zeker in het donkere jaargetijde moeten dergelijke zaken goed geregeld zijn. De directies van beide scholen waren zeer te spreken over de actie van de politie.

ROLDE

Een zakje winegums van nog geen knaak. Dat was de buit bij een autokraak aan de lottinglaan in Rolde. Het schadebedrag was voor de 38 jarige eigenaresse van de auto echter vele malen hoger. Exact 563 gulden kostte het vervangen van de ingeslagen portierruit. De auto inbraak vond het afgelopen weekeinde plaats.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe