Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2001
Moord op 85-jarige man
Man vermoord om geldkwestie.

Bejaarde man doodgestoken in woning.

De 85-jarige wetenschapper Karel Herman Jan Bokhove is op zaterdag 29 september 2001 dood aangetroffen in zijn woning aan de Petrarcalaan in Utrechtse wijk Oog en Al. Hij bleek te zijn vermoord. Mogelijk is het motief van deze moord een geldkwestie. Bejaarde man doodgestoken in woning.

Slachtoffer.

Het slachtoffer leidde de afgelopen jaren een geïsoleerd bestaan. De weinige mensen die hij zag waren voornamelijk medewerkers van `Tafeltje Dekje` en de mensen van de `Thuiszorg`. Zaterdagochtend 29 september vond een medewerker van `Tafeltje Dekje` het levenloze lichaam van Karel Bokhove. Hij was in zijn eigen huis doodgestoken.

Tijdstip moord.

De heer Bokhove had een paar vaste gewoontes, zoals de avondkrant lezen zodra deze bezorgd was. Op die vrijdag was dat om 17.00 uur en die heeft het slachtoffer nog uit de brievenbus gehaald. Verder deed hij altijd de gordijnen dicht als het ging schemeren. Toen het slachtoffer zaterdagmorgen werd gevonden, waren de gordijnen open. Daarom vermoedt de politie dat Karel Bokhoven op vrijdag 28 september tussen 17.00 uur en 20.00 uur werd vermoord.

Enkelbandje.

In de kamer waar het slachtoffer gevonden werd, lag een kapot enkelbandje op de grond. Het is een zilveren enkelbandje dat in twee lengtes gedragen kan worden: 23,5 en 25,5 cm. Het heeft een fijne schakel en een groot slot. Verder hangt er een zilveren hangertje aan in de vorm van een hartje. De politie vermoedt dat er een worsteling heeft plaatsgevonden, waarbij mogelijk de dader (man of vrouw) het enkelbandje heeft verloren.

Fiets
Een getuige heeft rond 18.00 uur een fiets tegen de heg van de woning zien staan. Hopelijk hebben mensen uit de buurt Oog en Al gezien wie er die avond op de Petrarcalaan (op de fiets) bij het slachtoffer is langs geweest. De eigenaar van de fiets kan natuurlijk ook een belangrijke getuige kunnen zijn. Dan hoopt de politie dat deze persoon zich wil melden.
De politie vraagt
Wie kan meer vertellen over de eigenaar van het enkelbandje of weet wie er vrijdag 28 september, tussen 17.00 uur en 20.00 uur, op de fiets bij de heer Bokhove is geweest?
Politie Regio Utrecht, tel. 0900-8844 (30 cent/minuut).