persbericht
"CULINAIRE GILDE BRABANÇONNE VIERT 25 JARIG BESTAAN".
Het Culinaire Gilde Brabançonne (CGB) ontwikkelde zich in de voorbije 25
jaar tot een grote 'professionele' club van kookamateurs op een
(culinair) niveau dat er zeker mag zijn. Het CGB dat in 1976 werd
opgericht telt circa 340 leden verdeeld over 20 kookavonden en nog eens
350 'buitenleden' die koken volgens de receptuur van het CGB. De leden
van elke brigade komenéén maal per maand bijeen in de gilderuimte aan de
Eindhovenseweg in Valkenswaard. De activiteiten tijdens deze avond
richten zich op de bereiding en het kritisch proeven van het
maandelijkse meergangenmenu dat elke maand in het clubblad de 'Liaison'
verschijnt. De receptuur van de menu's wordt aangeleverd door docenten
van de Hoge Hotelschool Maastricht. Tijdens de 'chefsavond', elke eerste
donderdag van de maand, wordt de receptuur van elk gerecht van het menu
van de volgende maand bereid, geproefd en kritisch besproken en
eventueel bijgeschaafd.
Indien u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met de voorzitter
van het CGB Bas Bakermans (040) 253 49 02 of met PR-adviseur drs. Joop
Schaffels (040) 221 63 79
Ik hoop u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld.
Met vriendelijke groeten,
Joop Schaffels
SCHAFFELS TEKST & PUBLICITEIT
Steenoven 4, 5626 DK Eindhoven
(Bedrijventerrein 'Kapelbeemd')
Tel: +31 (0)40 221 63 79
Fax +31 (0)40 221 56 71
E-mail : info@schaffels.nl
http://www.schaffels.nl
Schaffels Tekst & Publiciteit participeert in Phasis Communication Works BV