Persbericht

Amersfoort, 7 november 2001

Nieuwe christelijke tv-studio geopend in Estland

TALLINN "Het feit dat we nu christelijke televisie hebben in Estland, was tien jaar geleden ondenkbaar in de communistische tijd. De normen en waarden van mensen zijn helemaal veranderd. De Estlandse Christelijke Televisie (ECTV) komt tegemoet aan de geestelijke behoeften van de mensen in Estland." Dat zei Aare Urm, voorzitter van de nationale televisie in Estland, deze week bij de opening van de nieuwe studio van de ECTV in de hoofdstad Tallinn. Leiders van vrijwel alle protestantse denominaties waren hierbij aanwezig om hun steun aan de ECTV te onderstrepen. Namens hen verrichtte ds. Einar Soone de officiële opening.

De nieuwe studio van de ECTV, de nationale partner van Stichting 3xM in Hilversum, bevindt zich in het gebouw van de nationale televisie. "Deze verhuizing weerspiegelt de erkenning van christelijke televisie in Estland", stelt 3xM-directeur Martien Timmer. "De nationale televisie heeft de ECTV onlangs aangeboden verantwoordelijk te worden voor de productie van alle christelijke programma s die door haar worden uitgezonden. Op dit moment hebben ze gemiddeld dertig minuten zendtijd per week. Dat hadden we niet durven dromen toen we in 1993 met tien minuten christelijke televisie per maand begonnen. Uitbreiding van de zendtijd betekent echter wel dat daar aanvullende financiering voor nodig is."

Naast de nationale televisie zendt de Estlandse Christelijke Televisie ook uit via commerciële tv-stations in het land. De kosten worden voor het grootste deel gedragen door 3xM.

Noot voor de redactie