Kerken in Aktie



Kerkelijke schrijfactie voor vrouwen in India

In januari 1999 werd Ramvathi, een Dalit-vrouw uit de deelstaat Uttar Pradesh verkracht door vijf mannen omdat zij en haar man Ram Chandra weigerden hun stuk land aan mannen uit een hogere kaste te verkopen. Nadat zij nogmaals was verkracht en ernstig was mishandeld overleed Ramvathi aan haar verwondingen.

Vrouwen in India gaan gebukt onder verschillende soorten geweld: huiselijk geweld, in het openbaar maar ook bij de instanties die hun rechten eigenlijk zouden moeten beschermen. Kerkelijke en maatschappelijke organisaties proberen hierin verandering in te brengen. Een voorbeeld hiervan is het initiatief Sta op, meisje van de Kerk van Zuid-India.

Kerken in Aktie vraagt u aan deze kerkelijke schrijfactie mee te doen, om zo de aandacht van de autoriteiten te vragen voor de situatie van vrouwen in India.. U kunt ook het werk van de Kerk van Zuid-India steunen door een solidariteitsbrief te sturen. Wij vragen ook de zwo commisies om deze kerkelijke schrijfactie onder aandacht te brengen van de plaatselijke gemeente.

De schrijfactie is georganiseerd door het Kerkelijk Overleg Mensenrechten waarin ook Amnesty International participeert. Amnesty International sluit met haar Campagne tegen Martelen bij deze actie aan. Zij probeert dit geweld onder de aandacht te brengen van het publiek en aanbevelingen te doen aan de staat, ambtenaren, rechterlijke macht en politiek om het geweld te stoppen.

Doe mee met de kerkelijke schrijfactie

Vanaf 3 december a.s. gaat Kerken in Aktie verder onder de naam Kerken in Aktie. Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw uiterlijk. Maak nu alvast kennis met de nieuwe Kerken in Aktie en bestel de agenda voor 2002! De Kerken in Aktie-agenda meet ca. 17 x 8 cm en is handig in het gebruik. De weekindeling van deze liggende agenda begint op de zondag en is daarmee uniek! In woord en beeld leest en ziet u meer over ons werk in binnen- èn buitenland. Prijs: f 10,00 of ¤ 4,50. MDO Binnenland en Kerken in Aktie gaan samen:Kerken in Aktie nieuwe naam: 'Kerken in Aktie'. Al voor de inhuizing van de verschillende diensten in het LDC, najaar 1999, werd nagedacht over een andere naam voor MDO Binnenland. De afkorting MDO (Missionair en Diaconaal werk en Oecumenische relaties) is voor een groot publiek niet direct duidelijk. De afdeling buitenland besloot daarom gebruik te maken van de naam 'Kerken in Aktie' en de daarbij horende huisstijl. Daardoor ontstond er een ogenschijnlijk groot verschil tussen het MDO-werk in en buiten Nederland, vanwege twee totaal verschillende namen (MDO Binnenland en Kerken in Aktie) en ver-schillende huisstijlen.
naam te presenteren: Kerken in Aktie, een ver-eenvoudiging van Kerken in Aktie. Onder de 'paraplu' Kerken in Aktie hangen zes programma's. Voor het binnenland zijn dat diaconaat en missionair werk, voor het buitenland noodhulp, zending, werelddiaconaat en kinderen in de knel. Aan die nieuwe naam is ook een nieuwe huisstijl verbonden. Vanaf december 2001 verschijnen alle uitgaven onder de nieuwe naam en in de nieuwe huisstijl en kunt u ons herkennen aan het 'woordlogo' www.Kerken in Aktie.nl. Met dit woordlogo is ervoor gekozen om geen apart vignet meer te laten ontwikkelen.
www.Kerken in Aktie.nl kunt u vanaf december terecht op de website van Kerken in Aktie. Alle deelprogramma's kunt u straks ook terugvinden op die ene website. Maar het woordlogo heeft meer betekenis dan alleen een internetadres. www staat ook voor het wereldwijde netwerk waarin Kerken in Aktie opereert. nl staat voor diaconaal en missionair werk in Nederland. Kerken in Aktie vormt de brug tussen deze twee werelden. samenvatting van wat Kerken in Aktie is en namens u doet. Daarvoor staan we als Kerken in Aktie, in binnen- en bui-tenland. In de Adventstijd zal Kerken in Aktie voor het eerst onder de nieuwe naam en huisstijl naar bui-ten treden. Er wordt dan binnen en buiten de kerken aandacht gevraagd voor het totale werk van Kerken in Aktie. Over deze eerste campagne ontvangt u binnenkort meer informatie. Overi-gens blijft het Luisterend Dienen-programma bestaan naast Kerken in Aktie. Gemeenten die zich rekenen tot de richting van de Gereformeerde Bond kunnen gewoon met dit programma blij-ven werken.