Politiebericht Flevoland: District Zuid 7-11-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Comunicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Gasfles in brand
ALMERE De brandweer heeft dinsdagochtend uit moeten rukken naar de Vlaardingenstraat. Daar was bij een autobedrijf een gasfles in brand gevlogen. Een medewerker verklaarde dat hij de gasbrander aanstak, waarna er een harde knal volgde. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een zogenoemde terugslag in de gasfles. De politie heeft de directe omgeving afgezet in verband met explosiegevaar. De aangrenzende panden zijn korte tijd ontruimd geweest. De brand was snel onder controle. Niemand raakte gewond en de schade bleef beperkt.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Een 63-jarige automobilist uit Almere is dinsdagavond aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. Een 23-jarige automobilist uit Almere zag dat de man hem op de Amsterdamweg tegemoet reed. Hij reed midden op de weg. De 23-jarige probeerde zover mogelijk naar rechts te gaan en de 63-jarige te waarschuwen met geluid- lichtsignalen. De 63-jarige schampte de auto en reed door. Hij is even later bij de Cinemadreef aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau blies de man 780 ug/l (1,7 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding straatroof politieman gewond
ALMERE Een 15-jarige Almeerder is dinsdagavond aangehouden op verdenking van straatroof. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor op de Marskramerstraat een 18-jarige Almeerder te hebben beroofd. De 18-jarige kwam aangifte doen en zou weten waar de verdachte zich bevond. Op aanwijzing van de 18-jarige werd de 15-jarige aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen aanhouding en probeerde weg te komen. Hierbij raakte een politieman gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Daar constateerden de artsen een gebroken heup. De verdachte is onder controle gebracht en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Aanrijding bus en auto
ALMERE Dinsdagavond heeft zich op de kruising van de busbaan met de Gipskruidweg een aanrijding voorgedaan. Waarschijnlijk is de 42-jarige automobilist uit Almere, die de busbaan overstak, door rood gereden. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De Almeerder is voor controle per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Brand in bedrijf
ALMERE Dinsdagnacht is er bij een bedrijf aan de Wisselweg een klein brandje ontstaan. De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan door kortsluiting in het plafond.