Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-11-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 7 november 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: autodief aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht aan de Wiekedreef in Stadskanaal een 31-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed in een auto over de Waardenlaan en negeerde een stopteken van surveillerende politiemensen die een routinecontrole op het gebruik van alcohol wilden uitvoeren. De bestuurder probeerde zich aan de politiecontrole te onttrekken en ging er met hoge snelheid vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij de automobilist via de Hoekselaan, de Engelandlaan en de Aziëlaan de Wiekedreef inreed. Daar belandde hij met zijn auto in bossages nadat hij had geprobeerd via een grasveld alsnog te ontkomen. Hij reed zich echter vast en kon worden aangehouden. Het contactslot van de auto bleek te zijn verbroken en ook een ruitje van de auto was ingeslagen. De bestuurder verklaarde de auto net te hebben gestolen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Bedum: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht aan het Boterdiep Westzijde in Bedum een 40-jarige automobilist uit de plaats aangehouden. De man bleek bij een verkeerscontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees een bloedalcoholgehalte van 1.55 promille uit. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Winschoten: man vernielt raam
Een 36-jarige man uit Winschoten is dinsdagmiddag door de politie meegenomen nadat hij aan de Potgieterstraat in zijn woonplaats een ruit in de toegangsdeur van de woning van zijn ex-schoonouders ingeslagen. Tussen de man en zijn ex-schoonouders ontstond onenigheid over de bezoekregeling aangaande een kind van de man. De man werd boos en vernielde de ruit. Hij bekende de vernieling en heeft na bemiddeling door de politie beloofd de schade te zullen vergoeden.

Garrelsweer: vrachtwagenchauffeur mishandeld
Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Kollum is dinsdagmiddag mishandeld op de Provinciale Weg N360 bij Garreslweer. De man was vanuit de richting Loppersum de N360 opgereden en werd, toen hij ongeveer 60 km per uur reed, ingehaald door de bestuurder van een personenauto, die eenmaal voor de vrachtwagen, steeds langzamer ging rijden. De vrachtwagenchauffeur stopte en werd aangesproken door de automobilist die hem, nadat de chauffeur zijn raam had geopend, onmiddellijk een klap in het gezicht gaf. De verdachte stapte daarop in zijn auto en reed weg. Aan de hand van de kentekengegevens van zijn auto wordt een nader onderzoek ingesteld.

Marum: vrachtwagen verliest lading
Op de autosnelweg A7 nabij Marum viel dinsdagmorgen een mobiel toilet van een vrachtauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Beekbergen. Onderzoek door de politie wees uit dat de chauffeur vermoedelijk was vergeten het toiletblok vast te zetten. Ook een op de wagen staande container bleek niet te zijn geborgd. Het afgevallen toilet richtte geen schade aan er ontstonden geen ongevallen. Na een korte afsluiting van de A7 bij de afslag Boerakker kon het toilet weer worden teruggeplaatst. Tegen de vrachtwagenchauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: lekkende gasleiding vermoedelijk oorzaak brand Een miniem lekje in een gasleiding is vermoedelijk de oorzaak van de brand die maandagnacht ontstond in een grillrestaurant aan de Tolberterstraat in Leek. Onderzoek door de technische recherche heeft uitgewezen dat er naar alle waarschijnlijkheid geen sprake is van brandstichting. Laboratoriumonderzoek van enkele brandmonsters moet daarover definitief uitsluitsel geven.

STAD VOLGT ZO SNEL MOGELIJK

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).