Politiebericht Eindhoven e.o. 6-11-2001

1e Persbericht 6 november 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte met winkelverbod en gestolen goed aangehouden In een winkel aan de Rechtestraat is maandag rond 17.10 uur een 33-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van twee flessen port uit de winkel aan de Rechtestraat waarvoor hij reeds een winkelverbod had. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Man met vals identiteitsbewijs aangehouden Maandagmiddag rond 12.30 uur is bij een uitzendbureau aan de Kleine Berg in Eindhoven een 23-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Hij kwam voor werk en overlegde een vals identiteitsbewijs. Bij het uitzendbureau stond onder die naam al iemand ingeschreven. Het identiteitsbewijs bleek te zijn gestolen. De man is aan de politie overgedragen en op het politiebureau voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder bedreiging van mes telefoon afhandig gemaakt In het Dommeltunneltje is maandagavond rond 20.45 uur een 17-jarige jongen uit Eindhoven van zijn mobiele telefoon beroofd. De jongen fietste door het Dommeltunneltje toen een scooter met daarop twee jongens hem van achteren naderden. Een van de jongens trapte tegen de fiets van het slachtoffer waardoor hij zijn evenwicht verloor en stopte. De jongens vroegen om geld en een mobiele telefoon. Zij bedreigden het slachtoffer met een mes waarop hij zijn telefoon heeft afgegeven. De daders zijn vervolgens met de telefoon weggereden. Het gaat om een jongen met een grijze helm, een getinte huidskleur en een normaal postuur. Hij droeg een zwart jack en donkere schoenen. De tweede dader was ongeveer 1.85 meter groot, tussen de 17 en 18 jaar, heeft een normaal postuur, een blanke huidskleur en een snorretje. Hij droeg een zwarte muts, een wit-rode sjaal, een groene jack en een lichtkleurige spijkerbroek met sportschoenen.

Eindhoven: Wiel uit fiets gestolen
Op de Smalle Haven is maandagavond rond 22.40 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en vernieling van een voorwiel van een fiets die op de Smalle Haven stond. Getuigen zagen de verdachte morrelen aan een fiets. Vervolgens zag men hem lopen met het wiel voor zich uit gooiend. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Vanaf de Bleyslaan is tussen maandagavond 23.30 uur en dinsdagochtend 4.00 uur een paarse Ford Mondeo met het kenteken NB-GD-04 gestolen.

Helmond: Diefstal auto
Vanaf de Prins Bernhardlaan is tussen maandagavond 19.30 uur en dinsdagochtend 8.20 uur een metallic grijze BMW 730i met het kenteken TG-44-JZ gestolen.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Rochadeweg zijn maandagmiddag tussen 15.20 en 18.15 uur 2.069 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 68 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 119 km/u.

Op de Heikantseweg zijn maandagavond tussen 19.50 en 21.45 uur 288 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 61 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 127 km/u.

Bladel: Verlichtingscontrole
Tijdens een verlichtingscontrole op de Sniederslaan, de Markt en de Genestetlaan zijn maandagavond tussen 19.00 en 22.00 uur zeven fietser bekeurd.

Lieshout: Inbraak in winkel
Uit een winkel aan de Deensehoek is tussen maandagavond 18.00 uur en dinsdagochtend 4.00 uur elektrisch handgereedschap weggenomen. De exacte omvang van de buit is nog niet bekend. De dader is binnengekomen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen.

Heeze: Mishandeling
Op het politiebureau in Maarheeze is maandagmiddag rond 13.40 uur een 30-jarige man uit Heeze aangehouden.

Oirschot: Inbraak in woning
Uit een woning aan het Slingerbos zijn maandag tussen 7.00 en 17.00 uur een televisie, een stereo en een videorecorder gestolen. De dader is binnengekomen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Nieuwe Waalreseweg is dinsdag tussen 2.30 en 7.00 uur een rode Mercedes Vito met het kenteken VN-FX-58 gestolen. In de bestelauto lag voor enkele duizenden guldens aan gereedschap.

Veldhoven: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Rapportstraat zijn tussen zondag 12.45 uur en dinsdagochtend 00.45 uur sieraden gestolen. De dader kwam binnen door een deur en een raam aan de achterkant van de woning open te breken.