Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur
Snelkraak

BREUKELEN In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november is bij een snelkraak een geldautomaat weggenomen.

Rond kwart over vier is met een shovel de gevel bij een geldautomaat van een bank aan de Markt vernield en is de kluis van de geldautomaat in zijn geheel weggenomen. Nabij de bank was de shovel door de verdachte(n) achtergelaten. Het voertuig bleek dezelfde nacht in de buurt te zijn gestolen. Er zat een vooralsnog onbekend geldbedrag in de kluis.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met politie district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november een korte alcoholcontrole gehouden. Eén bestuurder werd aangehouden.

De controle vond van middernacht tot half één op de Prinses Margrietlaan plaats. Ongeveer 20 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Negentien bliezen een `P` (Pass) en hadden dus niet (teveel ) gedronken. Eén bestuurder, een 28-jarige man uit Alphen aan de Rijn, blies een `A` (Alarm), hetgeen betekende dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man onder de grens van 0,5 promille bleef en dus niet teveel had gedronken. Wel bleek dat hij zonder rijbewijs reed. Deze was vanwege het rijden onder invloed ingevorderd. In overleg met de Officier van Justitie werd de auto van de man in beslag genomen en tegen hem word proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.