Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kardinaal de Jongweg vond maandagavond een aanrijding plaats waarbij een 16-jarig meisje gewond raakte.

Omstreeks tien uur reed het meisje uit Bilthoven met haar brommer over het fietspad van de Kardinaal de Jongweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 19-jarige man uit Utrecht op zijn fiets aanrijden. Doordat het meisje vermoedelijke de binnenbocht nam botste zij frontaal tegen de 19-jairge Utrechter aan.

Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC Utrecht. De man bleef ongedeerd.

Aantreffen hennepkwekerij

UTRECHT Maandagavond kwam bij de politie een melding binnen dat er brand zou zijn op de Vuurlanddreef.

Ter plaatse trof de politie omstreeks kwart voor tien brand aan in een schuur aan de Vuurlanddreef. De brandweer had het vuur snel onder controle. Onderzoek in de schuur leverde twee hennepkwekerijen op.

De brand was vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in het belichtingssysteem van de kwekerij. In totaal werden ruim 300 planten en de apparatuur in beslag genomen. De 54-jarige Utrechter en eigenaar van de schuur werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Koeien op de rijbaan

UTRECHT Maandagavond kwam omstreeks half negen bij de politie een melding binnen dat er een koe op de Tweede Oosterparklaan op de rijbaan liep.

Ter plaatse bleek dat er twintig koeien op de rijbaan liepen. Met behulp van omwonenden konden de koeien worden teruggedreven naar hun weiland. Hier constateerde de agenten dat de hekken waren open gemaakt. Ook een gedeelte van het schrikdraad was losgemaakt. Door de boer zullen de hekken worden gemaakt.

Gordelcontrole

UTRECHT Op de Catharijnesingel heeft de politie maandagmiddag een gordelcontrole uitgevoerd.

Tussen half twee en kwart over vijf werden 331 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 30 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de auto gordel. Tevens werden twee automobilisten bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Man met vuurwapen
UTRECHT Door verschillende getuigen werd maandagmiddag naar de politie gebeld dat er een man met een vuurwapen achter een andere man aanrende.

Ter plaatse werd de politie door getuigen gewezen op een woning waar de verdachte naar binnen gegaan zou zijn. Bij de woning trof de politie een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement.

In de woning werd de man aangehouden. De 27-jarige man ontkende dat hij een vuurwapen had en verklaarde aan de agenten dat het een mes was. De man wisselde regelmatig zijn verklaring waardoor de agenten het niet meer vertrouwden en de woning doorzochten. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Het is voor de politie nog niet duidelijk waarom de verdachte de onbekend gebleven man achtervolgde.