Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-11-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.30 uur
Voetganger gewond

AMERSFOORT- Op maandagavond vond op de Ringweg Kruiskamp een ongeval plaats waarbij een 32-jarige man uit Amersfoort gewond raakte.

De man rende vanaf de Liendertseweg de kruising Ringweg Kruiskamp over. Hij negeerde het rode voetgangers verkeerslicht en werd vervolgens aangereden door een 44-jarige automobiliste uit Hoevelaken.

De 32-jarige raakte vervolgens gewond en werd met o.a een gebroken kaak en een gebroken knieschijf vervoerd naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

WOUDENBERG- Op maar maandagmiddag werd een 41-jarige man uit Maarn aangehouden nadat hij goederen gestolen had uit een winkel. Winkelpersoneel zag dat de man uit een winkel, gelegen aan de Voorstraat wegliep zonder enkele goederen af te rekenen. Door winkelpersoneel werd de man tegengehouden en hij werd door de gewaarschuwde politie aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in winkel

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd omstreeks half een ingebroken in een winkel gelegen aan de Leusderweg. Door een rolluik en een ruit te vernielen kon(den) de dader(s) de winkel betreden. Uit de winkel werden vervolgens een aantal digitale cameras weggenomen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie district Eemland zuid onder telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontroles

LEUSDEN- Op maandagavond werd een 23-jarige automobilist uit Nijkerk aangehouden nadat hij een valse naam had opgegeven. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Plesmanlaan met zijn mistverlichting aan. De man kreeg hiervoor een bekeuring maar gaf hierbij een onjuiste naam op. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij wel zijn juiste naam gaf. Met twee bekeuringen op zak, valse naam en voeren misverlichting, kon hij het bureau weer verlaten.

LEUSDEN- Op maandagmiddag vond een snelheidcontrole plaats op de Asschatterweg. In totaal reden 70 voertuigen te hard waarvan er 6 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 100 kilometer per uur.

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd van een tot half drie op de Van Randwijcklaan een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 10 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

AMERSFOORT- Op maandagochtend vond van negen tot half twaalf een verkeerscontrole plaats op de Barchman Wuytierslaan. In totaal kregen 30 automobilisten een bekeuring voor oa.het niet dragen van de autogordel en het niet op eerste vordering het rijbewijs kunnen overleggen.

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd een 31-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man reed op de Ringweg Koppel en werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Uit deze controle bleek dat hij teveel had gedronken en blies op het bureau 0.80 promille en kon het politiebureau met een bekeuring van 410 gulden weer verlaten.