Politiebericht Flevoland: gehele regio 6-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Aantal verkeersdoden in Flevoland daalt
FLEVOLAND Het aantal verkeersdoden in Flevoland is in 2001 spectaculair gedaald. In de eerste tien maanden van dit jaar zijn er in het verkeer vijftien personen op het leven gekomen. Hiervan is één slachtoffer, een motorrijder, verongelukt op het testcentrum in Lelystad, dus buiten de openbare weg. Verleden jaar kwamen in het gehele jaar in Flevoland 37 personen om het leven in het verkeer. Opvallend is, dat in de gemeente Noordoostpolder in 2001 nog geen enkele verkeersdode te betreuren is. De politie hoopt, dat deze cijfers voor de inwoners van Flevoland een stimulans zijn om voorzichtig te blijven rijden onder het motto: Verkeersveiligheid kan ook in Flevoland.

Diefstal met geweld
ALMERE Twee onbekende mannen hebben maandagmorgen geprobeerd in een supermarkt aan het s Hertogenboschplein illegaal geld te verdienen. Een getuige zag hoe de mannen lege kratten uit het magazijn haalden en deze in de flessenautomaat deden. Vervolgens probeerden de mannen de flessenbon te verzilveren. Toen de mannen bij de kassa werden aangesproken, kon één van hen ontkomen. De ander trok een mes en bedreigde hiermee het winkelpersoneel, waarop ook hij weg kon lopen. Beide verdachten hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk en zijn tussen de 30 en 40 jaar. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongevallen met gewonde
LELYSTAD Een 49-jarige inwoonster van Lelystad is maandagmorgen bij een verkeersongeval op het Maerlant ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer kwam op haar fiets vanaf het Bastion en kreeg geen voorrang van een op het Maerlant rijdende auto, bestuurd door een 45-jarige man uit Lelystad. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het AMC. De bemanning van de traumaheli heeft de GGD geassisteerd.
Omdat het slachtoffer geen identiteitsbewijs bij zich droeg, is haar signalement via de media verspreid. In de loop van de middag meldde een dochter van het slachtoffer zich bij de politie. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een zware hersenschudding en gebroken ribben.

ALMERE Een 17-jarige bromfietser uit Almere reed maandagavond over de busbaan. Hij negeerde op de kruising met de Koolzaadweg het rode verkeerslicht en werd aangereden door een 49-jarige automobiliste uit Almere. De 11-jarige passagier van de bromfietser is met letsel aan zijn been overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Controle Wet Arbeid Vreemdelingen
SWIFTERBANT/LELYSTAD Bij een controle op de naleving van de Wet Arbeid Vreemdelingen is maandagavond in een restaurant in Swifterbant een Chinees aangetroffen ,die daar werkte zonder over de vereiste documenten te beschikken. De man is aangehouden. Tegen de eigenaar van het restaurant wordt proces-verbaal opgemaakt.
In een bedrijf aan de Chroomstraat in Lelystad werd bij een soortgelijke controle een Irakees aangetroffen, die vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. Ook deze man is aangehouden en tegen zijn werkgever wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt.