Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-11-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 6 november 2001

Dagelijkse berichten

Leek: brand in restaurant
Door nog onbekende oorzaak ontstond maandagnacht brand in een grillrestaurant aan de Tolberterstraat in Leek. Omwonenden hoorden een knal en kort daarna bleek achter in het pand een brand te zijn ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle en bluste de brand die aanzienlijke schade in het restaurant veroorzaakte. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De technische recherche stelt een onderzoek in. Brandstichting wordt op voorhand niet uitgesloten.

Marum: kinderen gewond bij ongeval
Twee jongens van 7 en 9 jaar, uit Frieschepalen en Marum zijn maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wiplsterweg in Marum. De twee slachtoffertjes zaten samen met een 3-jarig jongentje in een auto, bestuurd door een 35-ajrige vrouw uit Frieschepalen. De vrouw verloor de controle over de auto toen zij een omgevallen emmer die in de auto stond rechtop wilde zetten. Ze kwam met de auto in berm en botste tegen een boom. Het 7-jarige slachtoffer, zoon van de bestuurster, is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De andere jongen liep borstletsel op en is door een huisarts behandeld. De bestuurster en haar 3-jarige andere zoon raakten niet gewond. De auto werd totaal vernield en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Aduard: hond doodt schapen
De vriend van een schapenhoudster uit Groningen trof maandagnamiddag een vijftal schapen van zijn vriendin dood aan in een weiland langs de Zijlversterweg tussen Groningen en Aduard. De vriend zag een hond uit het weiland komen die eigendom bleek te zijn van een 38-jarige man uit Aduard. Een poging de hond te vangen lukte niet. Nadat het dier door een dierenarts was verdoofd kon de hond worden onderzocht. Bij een braakproef werden delen van het lichaam van een schaap aangetroffen. De hond is overgebracht naar een dierenasiel. Dinsdag vindt overleg plaats over de afhandeling van de schade tussen de hondeneigenaar en de schapenhoudster.

Sappemeer: bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagnacht aan de Noorderstraat in Sappemeer een 22-jarige bromfietser uit Hoogezand aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees een bloedalcoholgehalte van 1.1 promille uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 4,5 uur heengezonden.

Siddeburen: auto in tuin
Een 20-jarige man uit Siddeburen belandde maandagavond met een auto in de tuin van de woning van een 69-jarige vrouw aan de Oudeweg in Siddeburen. De man, die geen rijbewijs heeft maar al wel theorielessen volgt, verklaarde tegenover de politie graag al eens zelf te willen rijden. Hij verloor de controle over de auto, eigendom van een kennis uit Zwolle, en reed de tuin in. De auto liep lichte schade op. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs.

Termunten: mannen aangehouden
Wegens bedreiging en vernieling heeft de politie maandagavond aan de A. Olsderweg in Termunten een 23-jarige man uit Termunterzijl en een 29-jarige man uit Termunten aangehouden. De mannen worden ervan verdacht een 67-jarige inwoner van Termunten te hebben bedreigd. De bejaarde man hoorde buiten iemand schreeuwen en zag kort daarop dat de twee verdachten een bank tegen de voorkant van zijn woning gooiden. Ook gooiden ze modder tegen een raam en spuugden tegen de woning. De bewoner waarschuwde de politie die aanvankelijk probeerde in de onenigheid te bemiddelen. Dat leverde geen resultaat op waarop de beide verdachten zijn aangehouden. Ze werden naar het politiebureau gebracht. De 29-jarige verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De andere man is na verhoor heengezonden. Hij bekende poging tot vernieling van de woning.

Stadskanaal: hennepkwekerij in recreatiewoning
In een huisje op een recreatiecentrum aan de Hoveniersweg in Stadskanaal trof de politie maandagmiddag ongeveer 4000 pas gepote hennepplantjes aan. De politie werd gewaarschuwd toen een schoonmaakdienst bij haar werkzaamheden de recreatiewoning niet ontruimd aantrof. In de woning werd naast de plantjes ook een hoeveelheid groeistof voor henneplanten aangetroffen. In overleg met het openbaar ministerie zijn de plantjes vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar eigenaar van de plantjes.

Wedde: dubbele aanrijding
Een 29-jarige vrouw uit Stadskanaal raakte maandagavond licht gewond bij een verkeersongeval op de Hoornderweg in Wedde. De vrouw kwam met haar auto uit de richting van Wedderveer toen haar een tractor met aanhangwagen, bestuurd door een 22-jarige man uit Veelerveen, tegemoet kwam. Tijdens het passeren reed de vrouw met haar auto tegen een band van de aanhanger. Ze begon te slingeren en botste vervolgens tegen een tweede tractor, bestuurd door de 48-jarige man uit Veelerveen, de vader van de bestuurder van de eerste trekker. De vrouw liep lichte verwondingen op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De beide tractoren liepen slechts lichte lakschade op.

Groningen: dief ingesloten
Vanuit een supermarkt aan de Oude Ebbingestraat nam een 46-jarige stadjer maandagavond een krat bier weg en vluchtte de winkel uit. Beveiligingsmedewerkers zagen de diefstal en renden achter de verdachte aan. Hij moest het krat in de omgeving van de super achterlaten. Na een korte achtervolging door een agent op de fiets kon de verdachte worden achterhaald in de Popkenstraat. De verdachte werd aan het bureau gehoord en ingesloten. Hij moest nog veertien dagen straf uitzitten.

Groningen: aanrijding met letsel
Op de Gotenburgweg verleende een 20-jarige automobilist uit Wildervank maandagavond geen voorrang aan een 34-jarige automobilist uit Alteveer. De inwoner van Altveer botste daarop met zijn auto vol in de flank van de auto van de man uit Wildervank. De 20-jarige automobilist moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis. Ook een 53-jarige inzittende uit Alteveer werd met borstklachten naar een ziekenhuis gebracht. De beide autos raakten zwaar beschadigd.

Groningen: inbraak brillenzaak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een Optiek aan het Overwinningsplein. De daders gooiden een grote steen door de ruit van de winkel. In de winkel werd een rek met brillen omgegooid. Vermoedelijk zijn uit dit rek meerdere brillen weggenomen. De schade is aanzienlijk.

Groningen: diefstal bromfiets
Een 17-jarige jongen uit de stad Groningen liep maandagavond op het Stationsplein tegen de lamp toen hij samen met nog twee andere kornuiten een bromfiets stal. Gewaarschuwde agenten zagen de drie bij de geparkeerde fietsen en bromfietsen rommelen. Toen de jongen er met een bromfiets vandoor gingen grepen de agenten in. De dadertjes gooiden de bromfiets op straat en vluchtten. Een van de drie kon worden aangehouden. De andere beide jeugdige diefjes wisten te ontkomen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: saboteren blaastest
Een 33-jarige man uit Groningen moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren op het politiebureau. De man werd op de Aweg gecontroleerd op alcohol gebruik. Toen hij een blaastest moest afleggen saboteerde hij voortdurend de test. Ook aan het bureau gelukte het hem niet een proef te doorstaan. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt voor de weigering van een alcoholonderzoek. Zijn rijbewijs werd ingenomen waarna de man te voet het bureau mocht verlaten.

Groningen zeer jeugdige autodieven
Op de Isebrandtheerd heeft de politie afgelopen nacht een 16-jarig meisje uit Groningen aangehouden. Agenten kregen een melding dat twee verdachten bezig waren in te breken in een geparkeerd staande auto. In een auto werden twee meisjes aangetroffen die juist probeerden de auto te starten. Toen de beide verdachten zouden worden overgebracht naar het politiebureau kregen de agenten een tweede melding van een autodiefstal op de Isebrandtheerd. Deze gestolen auto die juist probeerde weg te rijden kon door de agenten tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder zag kans uit de auto te vluchten. Een tweede inzittende, een 16-jarige stadjer werd door de agenten aangehouden. In de consternatie zag een van de twee meisjes ook kans te ontsnappen. De beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Een zoektocht naar de gevluchte verdachten leverde niets meer op. Vermoedelijk opereerden de vier verdachte gezamenlijk in de wijk.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).