Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 november 2001

Man bestolen van wandelstok Leiden (D4) Een 84-jarige Leidenaar werd op maandag 5 november rond 15.30 uur op de Sumatrastraat door een aantal jongeren bestolen van zijn wandelstok. De bejaarde Leidenaar reed in zijn invalidewagentje toen een groepje jongeren hem de weg versperden. Van de Leidenaar die ten val kwam werd vervolgens de wandelstok gepakt. Een aantal jongeren hielp de bejaarde nog wel overeind, maar gingen er daarna met de wandelstok vandoor. De wandelstok was voorzien van een zilveren paardenkop.

Beschonken jongeman slaat om zich heen Leiden (D4)
Een beschonken 25-jarige Hagenaar mishandelde op dinsdag 6 november rond 01.45 uur op de Breestraat zonder enige aanleiding twee Leidenaars van 21 en 24-jaar. De Leidenaars kwamen de verdachte op de Breestraat tegen. Deze begon plotseling om zich heen te slaan. De slachtoffers liepen daarbij onder meer een tand door de lip op. Ook werd een bril van één van hen vernield. De verdachte sloeg na zijn daad op de vlucht maar kon bij het Centraal station door de politie worden aangehouden. De man is ingesloten.

BMW bij inbraak in woning gestolen Alphen aan den Rijn (D5) Tussen middernacht en de vroege ochtend van maandag 5 november werd ingebroken in een woning aan de Klipper. De inbrekers kwamen binnen na de gaatjesboormethode. Uit de woning werden zonnebrillen en een mobiele telefoon gestolen alsmede autosleutels. Met deze autosleutels startten de inbrekers de buiten geparkeerde BMW en gingen er daarmee vandoor.

Aanrijding Woerdense Verlaat (D5) Een 16-jarige bromfietser uit Nieuwkoop is op maandag 5 november met een snijwond en vermoedelijk schouderletsel overgebracht naar het LUMC. Rond 18.35 uur verleende hij op de kruising Korte Meentweg met het Woerdense Verlaat, geen voorrang aan een 41-jarige automobilist uit Vleuten. Een aanrijding volgde.

Controle bestrijdingsmiddelenwet Zevenhuizen/Moerkapelle/Nieuwerkerk (D6) De politie heeft maandag 5 november zes bedrijven gecontroleerd op de naleving van de bestrijdingsmiddelenwetgeving. Bij een bedrijf aan de Herenweg in Moerkapelle kon de 26 jarige eigenaar geen vergunning voor het uitvoeren van gewasbescherming overleggen. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. Bij twee bedrijf in Zevenhuizen, aan de Zuidelijke Dwarsweg en het Zaaipad, en bij een bedrijf aan de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk, moesten vervallen middelen afgevoerd worden. Twee bedrijven, aan de Bredeweg in Moerkapelle en aan de Knibbelweg in Zevenhuizen, hadden alles in orde.

Snelheidscontrole Moerkapelle (D6) De politie heeft maandagmiddag 5 november een snelheidscontrole gehouden op het Noordeinde. Hier geldt een maximum toegestane snelheid van 60 km/uur. 243 Auto's werden gecontroleerd. 136 Overtredingen werden geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/uur.

Onenigheid station Gouda (D7)
Een 26 jarige man uit Gouda heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij zat maandag 5 november omstreeks 10.15 uur in de wachtruimte op de trein te wachten. Een onbekend gebleven man maakte toen een opmerking tegen de Gouwenaar over het feit dat hij niet zo naar hem moest kijken. Vervolgens gooide de man een bekertje koffie tegen hem aan en werd hij door hem geslagen en geschopt. De man maakte zich daarna uit de voeten. De Gouwenaar heeft met een passant en de perronopzichter nog naar de man gezocht, maar zonder resultaat. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Tasjesroof Gouda (D7)
Van een 46 jarige Gouwenaar is maandag 5 november de tas gestolen. De man reed op zijn fiets over het Omlooppad. Bij de kruising met de Groen van Prinsterersingel werd hij gepasseerd door twee jongens op een bromfiets. Hierbij pakten ze de tas van de Gouwenaar die op de bagagedrager lag weg en maakten zich uit de voeten. Nog geen half uur later probeerden op de Componistenlaan twee jongens op een scooter de tas van een 34 jarige Gouwenaar te stelen. De man kon zijn schoudertas echter vasthouden maar kwam daarbij wel ten val.

Aanrijding Gouderak (D8) Een 28-jarige automobilist uit Hellevoetsuis reed op maandag 5 november rond 14.55 uur vanuit een uitrit van een bedrijf aan het Middelblok de weg op. Daar werd hij aangereden door een 36-jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel. Met nekklachten is de man uit Hellevoetsluis overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda.

Irritaties in het verkeer Schoonhoven (D8) Een nog onbekend gebleven automobilist zorgde er op maandag 5 november rond 17.15 uur voor dat een 50-jarige automobilist uit Schoonhoven zich onder doktersbehandeling moest laten stellen. De Schoonhovenaar was op de kruising Oude Singel met de Lekwestdijk en Voorhaven klem gereden door de onbekende automobilist. Deze trapte tegen zijn portier en drukte deze dicht op het moment dat de Schoonhovenaar er met zijn hand tussen zat. De geïriteerde verkeersdeelnemer betichtte de man uit Schoonhoven er van op de Singel tegen zijn auto te zijn aangereden. De Schoonhovenaar weet hier echter niets van.