Ingezonden persbericht



- PERSUITNODIGING -
Rijswijk, 23 oktober 2001
Graag nodigen wij u uit voor het seminar ICT in het MKB , dat MKB Den Haag in samenwerking met ICT bedrijf KB3 op dinsdag 6 november a.s. in Delft organiseert. Dit seminar wordt georganiseerd voor directieleden van bij MKB Den Haag aangesloten organisaties en ondernemers uit Den Haag e.o. Onderstaand een overzicht van de sprekers (zie voor het volledige programma bijgaand attachment). Wilt u tijdens of na het seminar een interview met één van deze sprekers, dan kunt u dat op bijgaande antwoordfax aangeven. Wij nemen dan contact met u op om het e.e.a. in gang te zetten.

Drs. Hella Voûte-Droste, lid Tweede Kamer (VVD), is aanwezig om te spreken over de nota Het MKB in de Digitale Delta . Ondanks de ambities van Nederland om te behoren tot de Europese koplopers op het gebied van ICT, blijkt dat het MKB in Nederland op dat punt toch achterblijft op andere Europese landen. Het kabinet heeft om die reden in de nota De Digitale Delta mogelijkheden aangekondigd om het MKB verder te stimuleren tot het toepassen van ICT en internet. Hella Voûte-Droste zal een toelichting geven op de inhoud van deze nota en actuele ontwikkelingen hieromtrent. Mr. drs. Bas Verkerk, Wethouder van Economische Zaken van Den Haag, licht na de pauze toe hoe het staat met ICT & economie van de stad Den Haag. Aan de hand van een aantal stellingen wil de wethouder alle aanwezigen actief betrekken bij dit onderwerp. Ing. Mark van der Snel, Managing Director van ICT bedrijf KB3, licht het door hen ontwikkelde ICT Beheer Model toe, waarin de mogelijkheden, voor- en nadelen van ICT beheer voor het MKB worden besproken, alsmede het kostenaspect.

Een Haagse MKB ondernemer, ing. René Bruijne, adjunct-directeur van bVa/ Beurtvaartadres, zal tijdens een case-study ingaan op de manier waarop zijn organisatie in de praktijk met ICT omgaat. Tenslotte zal Arjan van Ast, organisatie-adviseur van Mazars Paardekooper Hoffman Organisatie-adviseurs B.V. de juridische aspecten van het uitbesteden van ICT beheer belichten. Op bijgaande antwoordfax kunt u aangeven of u bij dit seminar aanwezig wilt zijn. Wij verzoeken u vriendelijk om de antwoordfax voor 2 november aan ons te retourneren. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief met routebeschrijving naar de locatie: MKB Nederland, Brassersplein 1 in Delft. U kunt zich ook aanmelden via de website: www.kb3.nl
- EINDE BERICHT -
Noot voor de redactie (