Ingezonden persbericht


DATASTREAM BREIDT iPROCURE-NETWERK UIT MET MEYN FOOD PROCESSING TECHNOLOGY

Nederlandse producent van pluimveeverwerkende machines is eerste Europese iProcure-deelnemer

ROTTERDAM / GREENVILLE, S.C., 25 oktober 2001 - Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) heeft een overeenkomst gesloten met Meyn Food Processing Technology in Oostzaan, een internationale producent van systemen en machines voor de pluimveeverwerkende industrie en voor kant-en-klaar-maaltijden.

Meyn heeft Datastream's systemen voor bedrijfsmiddelenbeheer en inkoop gebundeld, waardoor klanten van Meyn via bedrijfsmiddelenbeheer de prestaties van hun machines kunnen optimaliseren. Bovendien kunnen klanten van Meyn het proces van het nabestellen van vervangingsonderdelen automatiseren via Datastream's iProcureä-netwerk. Als eerste Europese deelnemer in het iProcure-netwerk richt Meyn zich op een groot aantal toonaangevende pluimveeverwerkende klanten teneinde hen in het netwerk op te nemen. Tijdens de Vakbeurs Innovatieve Veehouderij (VIV), 6 tot 9 november in de Jaarbeurs te Utrecht, gaat Meyn officieel 'live' met Datastream's iProcure.

Klanten van Meyn verwerken pluimveeproducten voor talrijke grote retailers, zoals McDonald's, Kentucky Fried Chicken en WalMart. Een toenemend aantal relaties van Meyn gebruikt producten van Datastream om hun bedrijfsmiddelen te beheren. Deze bedrijven kunnen straks het iProcure-netwerk benutten om hun inkoop van vervangingsonderdelen te automatiseren, geïntegreerd met het bedrijfsmiddelenbeheer voor Meyn's pluimveeverwerkende machines.

Datastream's iProcure-netwerk is de grootste web-gebaseerde industriële inkoopmarktplaats. Meyn voegt zich bij de ruim twintig bestaande leveranciers in dit netwerk, waaronder Applied Industrial Technologies, Fastenal Company, Ferguson Enterprises, LL National, MSC Industrial Supply, Office Depot en WESCO Distribution. Het netwerk vervult al een host-functie voor één van de grootste elektronische klantendatabases in de markt van industriële onderdelen en installaties, waar ruim driehonderd bedrijven (inclusief Fortune 500 bedrijven als Lear Corp.) actief inkooptransacties uitvoeren.

"Onze relatie met Datastream betekent een belangrijke toegevoegde waarde voor onze klanten. Zij kunnen namelijk de bedrijfsmiddelen beheren die zij van ons afnemen", zegt Han van der Broek, CEO van Meyn. "iProcure is een extra kanaal voor Meyn, waarmee wij onze klanten 24 uur per dag van dienst kunnen zijn. Wij verwachten dat onze klanten hiervan veel profijt hebben."

"Nieuwe internationale leveranciers met gevestigde klanten dragen bij aan de groei van iProcure", zegt Greg Jackson, vice president iProcure bij Datastream. "Als vooraanstaand leverancier in de markt van de voedselverwerking is Meyn een belangrijke wereldwijde relatie voor Datastream. Om ons internationale klantenbestand te kunnen laten groeien, zal Datastream zich nog sterker gaan profileren in de bedrijfsmiddelenindustrie."

De totale waarde van e-commerce transacties via Datastream's iProcure-netwerk is dit jaar enorm toegenomen. In de eerste negen maanden werd 27 miljoen US dollar aan waarde geboekt, nu al ruim een verdubbeling ten opzichte van de 13,3 miljoen US dollar die in geheel 2000 werd gerealiseerd.

Over Meyn Food Processing Technology B.V.
Meyn Food Processing Technology B.V. in Oostzaan, opgericht in 1959, is wereldwijd één van de toonaangevende leveranciers van systemen en machines voor de pluimveeverwerkende industrie en voor de productie van kant-en-klaar-maaltijden. Meyn streeft naar totaaloplossingen en is in staat om systemen te integreren en geavanceerde oplossingen voor klanten te ontwikkelen, produceren en te leveren. Via een aantal strategische samenwerkingsverbanden levert Meyn ook complete systemen voor afvalwater, 'protein recovery' en invriezing.

Het Nederlandse bedrijf maakt deel uit van Talon Automated Equipment Company, een in 1998 in Detroit opgerichte onderneming. Talon streeft naar het opbouwen van een groep bedrijven voor het internationaal produceren en leveren van geautomatiseerde systemen aan de voedselverwerkende industrie. Meer informatie: www.meyn.nl.

Over Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert software en diensten voor asset lifecycle management waarmee bedrijven hun ROI (return on investment) in bedrijfsmiddelen kunnen maximaliseren. Via het Datastream Netwerk hebben klanten van Datastream toegang tot producten, diensten en allianties om de evaluatie, aankoop, het gebruik, beheer en de afstoting van bedrijfsmiddelen te automatiseren. Het Datastream Netwerk omvat Datastream 7iä, het topproduct van het bedrijf op het gebied van bedrijfsmiddelenbeheer, en Datastream's iProcure(tm) marktplaats.

De iProcure(tm) marktplaats helpt bedrijven om de uitgaven aan MRO (maintenance, repair & operations) te beperken door het geautomatiseerd inkopen van industriële onderdelen en voorraden. Via vooraanstaande industriële allianties levert Datastream diensten voor het automatiseren van de inkoop en de beschikbaarheid van bedrijfsmiddelen.

Datastream werd opgericht in 1986 en heeft klanten in 129 landen. Producten en diensten van Datastream worden gebruikt door vijfenzestig procent van de Fortune 500 bedrijven. Meer informatie: www.datastream.net.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Datastream Systems B.V., Bob Swart, tel (010) 206 47 70, email: bob.swart@dstm.nl
of
Sterk Werk Communicatie B.V., Aad Jan Roos, tel (010) 456 78 49, email: aadjan.roos@sterkwerk.nl