Raad voor het openbaar bestuur

Het nieuws van de Rob is op 18 oktober 2001 bijgewerkt. De Raad heeft in zijn 45e vergadering, die gehouden is op donderdag 11 oktober 2001, inhoudelijk twee onderwerpen besproken.

Het eerste gaat over de relatie tussen het politiek primaat en interactief bestuur. Hierover is een adviesaanvraag van de minister van BZK ontvangen. Dit onderwerp zal nader worden uitgewerkt aan de hand van succes- en faalfactoren uit de praktijk terwijl eveneens bijzondere aandacht zal worden geschonken aan de democratische waarden die bij het politiek bestuur in het geding zijn.

Het tweede onderwerp betreft de evaluatie van de Kaderwet adviescolleges, de evaluatie na vier jaar van de adviesraden en de wet. Hierover zal het ministerie van BZK binnenkort naar buiten komen met een evaluatierapport dat vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2002 in de Kamer wordt besproken. De Raad wil tijdig op dit evaluatierapport reageren door middel van een ongevraagd advies.

Het gezamenlijke Rob/Rfv advies over het grote stedenbeleid (GSB) is nagenoeg afgerond. De presentatie aan minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) zal gezamenlijk met de adviezen van de VROM-raad en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) plaatsvinden op 6 november om 17.00 uur in het Haagse Stadhuis. Precieze locatie zal binnenkort bekend worden gemaakt. De inhoud van het advies is binnenkort op deze site te