Gemeente Amsterdam


---
|
Amsterdam loopt euro-achterstand in

Zie ook

Euro-informatie

Amsterdam loopt euro-achterstand in

De diensten en bedrijven van de gemeente Amsterdam hebben met hun voorbereidingen voor de invoering van de euro de afgelopen maanden goede voortgang geboekt. De achterstand die er bestond ten opzichte van de landelijke normplanning is fors ingelopen. Dit blijkt uit de zesde monitor die het Bureau Euro Amsterdam in opdracht van het Amsterdamse college van B & W heeft gemaakt. Van de 57 gemeentelijke organisaties lagen er 55, waaronder de Sociale Dienst, ten tijde van het opstellen van het rapport al op schema. Inmiddels liggen alle diensten geheel op schema. Tot slot valt de grote inhaalslag op die de Stadsdrukkerij ten opzichte van de 5e monitor heeft gemaakt. De wethouder van financiën, Geert Dales, is tevreden over de vooruitgang die is geboekt, maar vindt dat alertheid geboden blijft: "De monitor ziet er goed uit, maar hiermee zijn we er natuurlijk nog niet. Maximale betrokkenheid van bestuur, de directies en medewerkers van diensten, bedrijven en stadsdelen blijft noodzakelijk om op 1 januari 2002 te kunnen zeggen dat Amsterdam europroof is.", aldus de wethouder.

Het Amsterdamse College acht een operationeel gemeentelijk actiecentrum voor de overgang naar de euro niet nodig. Wel wordt een centraal meldpunt geïnstalleerd en blijft een standby regeling voor het Bureau Euro Amsterdam van kracht in de periode van december 2001 tot en met de tweede week van februari 2002.
De overgang naar de euro kost de gemeente 44 miljoen gulden. Dit bedrag is gedekt via de begroting van de centrale stad enerzijds en die van de verschillende organisaties zelf anderzijds.

Ditte Papousek

^


-

© gemeente Amsterdam - 6-11-2001