Politiebericht Cuijk 6-11-2001
Politiebericht district Land van Cuijk

VERDACHTE VAN DIEFSTAL AUTO AANGEHOUDEN

De politie van Duitsland heeft maandagmiddag een 31 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Duitsland. De man veroorzaakte in Xanten (D) onder invloed een aanrijding met een auto die gestolen bleek te zijn vanaf een bedrijfsterrein aan de Wim de Korverstraat in Boxmeer. Op dit terrein werd een andere gestolen auto aangetroffen die vermoedelijk door de verdachte is achtergelaten. Deze auto bleek gestolen te zijn in Duitsland. De man is ingesloten.

VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN

De politie heeft dinsdagmorgen een 26 jarige man uit Boxmeer aangehouden op verdenking van diefstal en bedreiging. De verdachte pleegde op 1 oktober j.l. een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Dukatendreef in Cuijk. Toen hij door winkelpersoneel werd aangesproken bedreigde hij hen en liet hij zien dat hij een mes in zijn zak had. Aan de hand van getuigenverklaringen en opgegeven signalement kon de politie de man aanhouden. Hij wordt woensdag voorgeleid voor de officier van justitie in Den Bosch.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 36 jarige man uit Venraij gehoord als verdachte van doorrijden na een aanrijding. Eerder op de avond werd een geparkeerd staande auto bij een benzinestation aan de Beersebaan in Cuijk aangereden. De veroorzaker reed weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Een getuige noteerde een gedeelte van het kenteken van de betrokken auto. Later in de nacht trof de politie de betreffende auto aan bij een benzinestation aan de A 73 onder Haps. De bestuurder bleek een ongeldig rijbewijs te hebben en de auto bleek niet verzekerd te zijn. De auto is inbeslaggenomen.

INBRAAK IN BEDRIJF

Bij een bedrijf aan de Lange Beijerd in Cuijk is maandagavond ingebroken. Een getuige zag dat een onbekende man met behulp van een auto de deur van het pand ramde en door het ontstane gat naar binnen ging. Uit het pand bleken twee sloffen sigaretten en een klein geldbedrag gestolen te zijn. Later in de nacht trof de politie in Nijmegen een gestolen auto aan die vermoedelijk met deze inbraak te maken heeft. De totale schade is onbekend.

INBRAAK IN SCHOOL

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een school aan de Jan van Cuijkstraat in Cuijk. Nadat een ruit was vernield gingen onbekenden er vandoor met een computer. Uit een school aan de Raetsingel in Boxmeer verdwenen in dezelfde nacht computers en geluidsapparatuur. Ook hier bleek een ruit vernield te zijn. De totale schade is onbekend.

INBRAAK IN WONING

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Grotestraat in Vierlingsbeek. Een gedeelte van de woning en de naastgelegen zaak bleken doorzocht te zijn. De bewoners missen een klein geldbedrag en enkele tubes gel.