Ingezonden persbericht

Reuters gaat financiële informatie en nieuws leveren aan auto's van Fiat Groep

Targa Services van de Fiat Groep heeft Reuters, de wereldwijde nieuws-, informatie- en technologiegroep, verkozen om in Europa financiële informatie en nieuws te brengen op het dashboard van zijn luxeauto's en auto's voor de massamarkt.

Fiat's cliënten zullen in de auto Reuters' Online Reports ontvangen, met het belangrijkste nationale en internationale nieuws, sport-, entertainment- en zakennieuws en ook koersen en financiële gegevens. De financiële en nieuwsdiensten van Reuters zullen op het dashboard toegankelijk zijn via Fiats 'Connect', een on-demand informatiesysteem voor in de auto.

De Reuters nieuws- en informatiedienst zal begin 2002 voor het eerst beschikbaar zijn in Fiats nieuwe executive car, de Lancia Thesis. Later in het jaar zal dit uitgebreid worden naar andere series van de Fiat Groep.

Reuters' dienst wordt aan de cliënten van de Fiat Groep geleverd via Targa Services, een Fiat autobedrijf dat wereldwijde mobiele diensten levert aan automobilisten en bedrijven.

David Owen, Marketing Director van Reuters Media Europe: "Deze uitdagende overeenkomst met Fiat laat duidelijk zien dat Reuters zich toelegt op het leveren van de laatste financiële gegevens en nieuws aan individuen, waar en wanneer zij maar willen. Dat automobilisten toegang hebben tot Reuters' financiële informatie en nieuws, betekent dat zij op de hoogte kunnen blijven van zowel het allerlaatste nieuws als de beursbewegingen."

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) koppositie als wereldwijde informatie-, nieuws-, en technologiegroep is gebaseerd op een reputatie van snelheid, accuratesse, integriteit en onpartijdigheid en op de voortdurende technische innovaties van Reuters. De kracht van Reuters is gebaseerd op het unieke wereldwijde aanbod van een combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters maakt bij de distributie van haar nieuws en informatie op uitgebreide schaal gebruik van internet technologie. Reuters is het grootste internationale nieuws- en televisie agentschap ter wereld met 2.260 journalisten, fotografen en cameramensen in 190 kantoren. Deze verzamelen en bewerken het nieuws in 24 talen voor 160 landen. In 2000 had de Groep een omzet van £ 3,59 miljard en telde op 30 juni 2001 19.081 medewerkers in 204 steden in 100 verschillende landen

Voor nadere informatie:
Reuters Benelux BV: Jan René Dolfing tel. 020-504 59 21; jan-rene.dolfing@reuters.com
Reuters PR Manager, Susan Allsopp, tel: +44 20 7542 8404, susan.allsopp@reuters.com