ST PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Cultuurfonds benoemt hoofd subsidies

Aan de redacties cultuur/binnenland - rubrieken Personalia/Benoemingen

CULTUURFONDS BENOEMT HOOFD SUBSIDIES

AMSTERDAM, 6 NOVEMBER 2001. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft Erik van Ginkel benoemd tot hoofd subsidies en plaatsvervangend directeur. In deze functie wordt hij verantwoordelijk voor het subsidiebeleid, geeft hij leiding aan de subsidiestaf en stuurt hij het subsidiesecretariaat aan. De benoeming wordt 1 december van kracht.

Van Ginkel (35) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1991 tot 1994 was hij hoofd griffie bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Van 1994 tot 2000 werkte hij bij de Mondriaan Stichting, waar hij als bureausecretaris/jurist nauw betrokken was bij de oprichting. Van Ginkel was er verantwoordelijk voor de algemene en juridische ondersteuning van het bestuur en trad daarnaast op als rechterhand van de directeur. De Mondriaan Stichting verleent financiële ondersteuning voor bijzondere projecten op het gebied van beeldende kunst, vormgeving en museale activiteiten.

In 2000 vertrok Erik van Ginkel naar VBAT Enterprise, een groot ontwerpbureau dat zich richt op de ontwikkeling van merken en het positioneren van merken in de markt. Bij VBAT is Van Ginkel als director human resources verantwoordelijk voor de vorming en uitvoering van het personeelsbeleid. In deze functie is hij lid van het management team en adviseert hij de directie ten aanzien van interne ontwikkelingen op persoonlijk- en organisatieniveau.

///

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere cultuurfonds in Nederland met een activiteitenbudget van 33,4 miljoen gulden in 2001. Het fonds bestaat uit een landelijk actief bureau dat kantoor houdt in Amsterdam en vijftien afdelingen verspreid door het land voor de ondersteuning van lokale en regionale projecten en activiteiten.

Bij het Prins Bernhard Cultuurfonds landelijk bureau werken 27 mensen.

Noot voor de redactie,