Gemeente Dalfsen

06-11-2001

PLANNEN VOOR NATUURBOERDERIJ WEER ACTUEEL

DALFSEN - De plannen voor het opzetten van een natuurboerderij zijn weer actueel. De ogen zijn nu gericht op een locatie in de hoek Haersolteweg-Koesteeg aan de noordoostkant van Dalfsen. De grond is eigendom van de gemeente Dalfsen. De Stichting Natuurboerderij heeft ongeveer 1,25 hectare nodig om de plannen uit te kunnen voeren.

De locatie aan de Haersolteweg-Koesteeg ligt dichtbij het dorp, biedt voldoende ruimte en levert het qua ligging weinig overlast op voor omwonenden. Zij zijn inmiddels geïnformeerd over de ideeën die er leven over een natuurboerderij op deze plaats.
Voor kinderen uit het dorp is de locatie in eerste instantie wat minder geschikt, omdat zij een drukke weg moeten oversteken om de boerderij te bezoeken. Met de nieuwe woonwijk in het vooruitzicht is het echter niet ondenkbaar dat er in de toekomst een verkeersvoorziening komt om de veiligheid bij het oversteken te vergroten.

Perspectief
De Stichting Natuurboerderij Dalfsen maakt zich al een aantal jaren sterk voor het realiseren van een natuurboerderij met een educatief karakter. De plannen bestaan in grote lijnen uit het oprichten van een houten gebouw met daarin dierenverblijven voor schapen, geiten, kleindieren en een pony en ruimte voor milieu-educatieve activiteiten. Tot nu toe lukte het niet om een geschikte vestigingsplaats te vinden. De locatie Haersolteweg-Koesteeg biedt echter weer perspectief.

De Stichting Natuurboerderij Dalfsen kan nu samen met het gemeentebestuur binnenkort haar plannen weer oppakken en verder gaan uitwerken. Zo moet er onder meer gekeken worden naar de eisen die gelden op het terrein van milieu, het bestemmingsplan en de financiering.