Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (16.45 uur) Dinsdag 6 november 2001

Landgraaf, vuurwapen in auto:
Maandagavond 5 november 2001 heeft de politie tegen een 23 jarige inwoner van Brunssum proces-verbaal opgemaakt nadat in zijn auto een knuppel en een vuurwapen werden aangetroffen.
Naar aanleiding van het niet dragen van de autogordel werd maandagavond omstreeks 20.00 uur aan de bestuurder van een personenauto een stopteken gegeven op de Toeristenweg te Landgraaf. De bestuurder en de personenauto werden vervolgens gecontroleerd. In de auto werd naast de handrem een knuppel aangetroffen zijnde een slagwapen waarvan het voorhanden hebben in de wet wapens en munitie verboden is. Bij een verder onderzoek werd in de auto een sporttas aangetroffen waarin bij onderzoek een vuurwapen aanwezig was en een bivakmuts. De bestuurder werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Wat de beweegredenen van de bestuurder moge zijn geweest van het voorhanden hebben van het vuurwapen en de bivakmuts is onderwerk van het verdere onderzoek.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Tegen een 45 jarige bromfietsbestuurder woonachtig te Landgraaf heeft de politie maandagmiddag omstreeks 16.00 uur proces-verbaal opgemaakt. De bromfietsbestuurder werd op de Streeperstraat in Landgraaf gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar alcohol te ruiken. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar zijn ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 1.7 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd vervolgens proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 7 uur. Na verhoor kon hij huiswaarts.