Provincie Drenthe

Inmiddels 59 aanmeldingen

Nog tot 15 november inschrijving mogelijk voor Drentse Vrijwilligersprijs

Assen, 6 november 2001
Persberichtnummer 01-111



Nog tot 15 november a.s. kunnen inwoners en instellingen in de provincie Drenthe een
voordracht doen voor de Vrijwilligersprijs 'Hét Drents Compliment'. De prijs is voor organisaties, instellingen, projecten of groepen vrijwilligers die het verdienen om eens extra in het zonnetje te worden gezet. Deze vrijwilligersprijs heeft de provincie Drenthe in het leven geroepen om haar waardering te uiten voor het nuttige werk dat zeer veel vrijwilligers verrichten. Inmiddels heeft de provincie al 59 aanmeldingen binnengekregen.
Op de website van de provincie Drenthe, www.drenthe.nl vinden geïnteresseerden meer informatie en een inschrijfformulier voor 'Hét Drents Compliment'. Ook kunnen zij een folder en het inschrijfformulier aanvragen bij STAMM, telefoon (0592) 394400. Gedeputeerde Margriet Brink-Massier reikt de prijs van 5.000 gulden (2268,90 euro) dit jaar voor de eerste maal uit. Dit gebeurt op 6 december, de vooravond van de Internationale Vrijwilligersdag. Tijdens dit avondvullend programma wordt de feestelijke uitreiking met culturele omlijsting gekoppeld aan een inhoudelijk deel over jongeren en vrijwilligerswerk.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor deze waarderingsprijs voor vrijwilligers moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het gaat om een organisatie, instelling, project of groep vrijwilligers, dus niet om een individuele vrijwilliger. Bovendien gaat de prijs naar activiteiten waar vrijwilligers nú al mee bezig zijn. Die mogen wel onder leiding van een professional gebeuren. Plannen alleen zijn dus niet genoeg om in aanmerking te komen.

Jury
De jury bestaat uit Jasper Bal, voorzitter van de Drentse Jongerenraad, Jan Bonjer, hoofdredacteur van de Drentse Courant, Piet Kleine, schaatser, Barbara Stoffer-Helder, ondernemer en bestuurslid Stichting Ondernemende Vrouwen Drenthe en Henny van der Veen-Kruit, wethouder gemeente Borger-Odoorn.

De jury kiest na 15 november drie genomineerden. Bij de beoordeling let zij vooral op de inzet van de vrijwilligers en hoe belangrijk het project is voor de samenleving. Ook kijkt de jury of het project een voorbeeldfunctie kan hebben, hoeveel geld het kost en wat het oplevert.

Feestelijke uitreiking op 6 december
De feestelijke uitreiking van de Drentse Vrijwilligersprijs vindt plaats op 6 december van 19.00 tot 23.00 uur in het provinciehuis in Assen. De avond begint met een inhoudelijk deel over jongeren en vrijwilligerswerk. Hoeveel jongeren doen eigenlijk vrijwilligerswerk en wat vinden zij ervan? Waar zijn deze jongeren te vinden en hoe bereik je ze? Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt hoe organisaties zich toegankelijker kunnen maken voor jongeren als vrijwilliger. Vervolgens is er natuurlijk de uitreiking van de prijs zelf en de presentaties van de drie genomineerden, afgewisseld met culturele bijdragen van onder meer PéPéZet, vrouwentoneel Erica en de Kunstbende.
Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 november bij STAMM aanmelden voor deze bijeenkomst, telefoon (0592) 394400.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl