PERSBERICHT

KENDRION N.V.

Nettowinst 1e negen maanden 2001 Kendrion: Euro 13,6 miljoen

Kendrion N.V. (voorheen Schuttersveld N.V.) maakt bekend dat over de eerste negen maanden van 2001 een nettowinst is gemaakt van Euro 13,6 miljoen (2000: Euro 14,0 miljoen). De omzet is in dezelfde periode gestegen tot Euro 659,0 miljoen (2000: Euro 578,6 miljoen). De autonome omzetgroei was in 2001 tot en met het derde kwartaal 6,5 % (per 30/6: 8%). De belastingdruk steeg van 24% over de eerste 6 maanden naar 27,5 % over de eerste negen maanden van 2001.

Note: Bij de hierboven weergegeven cijfers zijn voor vergelijkingsdoeleinden, de per 1 januari j.l. gedeconsolideerde activiteiten op het gebied van Sanitair, Verwarming en Tegels, uit de cijfers over 2000 verwijderd. Inclusief deze activiteiten bedroeg de nettowinst over de 1e negen maanden van 2000: Euro 16,5 miljoen).

De winst per aandeel daalde vanwege de preferente dividenden en deconsolidaties tot Euro 1,08 (2000: Euro 1,45).

De marktontwikkelingen gaandeweg het jaar 2001 zijn steeds terughoudender geworden. Dit werd nog versterkt door de bijzondere gebeurtenissen van september j.l. Dit heeft vanzelfsprekend reeds effect gehad op het derde kwartaal resultaat (met name in september). Er moet van worden uitgegaan dat de gevolgen met name voor onze automotive gerelateerde activiteiten zich in het vierde kwartaal versterkt voortzetten. Weliswaar doen onze business-areas Industrial en Distribution Services het * gezien de omstandigheden * goed, maar de afnemers van onze automotive bedrijven worden steeds duidelijker geraakt door de terughoudende vraag van hun klanten. Dit maakt het bijzonder lastig de resultaten voor de rest van het jaar te prognosticeren. Op dit moment is er nog geen aanleiding onze eerdere verwachtingen voor geheel 2001 te herroepen.

Inmiddels is de verkoop van Keramundo (tegels) aan Saint Gobain definitief afgewikkeld (in oktober 2001). Voor het eind van dit boekjaar zullen tevens de activiteiten van Pinguin (sanitair en verwarming) worden overgedragen, zoals eerder bekend gemaakt.

De in 1997 uitgegeven convertible obligatielening loopt af per november 2002. Gezien de destijds bepaalde condities mag er nu van worden uitgegaan dat deze per november 2002 geheel in contanten zal worden afgelost. De middelen hiervoor zijn beschikbaar uit de bestaande cash-flow en bancaire faciliteiten.

Profiel Kendrion

Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 6000 medewerkers in 17 Europese landen. De activiteiten zijn ondergebracht in 3 business areas (Kendrion Industrial, Kendrion Distribution Services en Kendrion Automotive) waarbij de focus ligt op niche-market leadership in business-to-business markten. Kendrion produceert componenten voor industriële afnemers en specifieke componenten voor de automotive industrie. Daarnaast is Kendrion dienstverlener op het vlak van distributie en handel in (kunststof-) halffabrikaten. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise. Het aandeel Kendrion N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Zeist, 6 november 2001

De directie van Kendrion N.V.

Voor verdere informatie: J.B. Wolters, tel. +31 (0)30 6 997 250

Zie ook onze website: www.kendrion.com