Euronext Brussels

Persberichten - 06/11/2001

I.R.I.S. - De CBF (Commissie voor het Bank- en Financiewezen) kiest de I.R.I.S. oplossing ScanNews om zijn elektronische persoverzichten te genereren

I.R.I.S. - De CBF (Commissie voor het Bank- en Financiewezen) kiest de I.R.I.S. oplossing ScanNews om zijn elektronische persoverzichten te genereren

Brussel, 6 november 2001 De firma I.R.I.S. (Euronext Brussel: IRI), marktleider inzake automatische formulierlectuur, elektronisch documentenbeheer, data-opslag en veeltalige OCR (Optical Character Recognition), kondigt vandaag aan dat zij met succes ScanNews, haar oplossing voor elektronische persoverzichten heeft geïnstalleerd bij de Belgische overheidsinstelling CBF (Commissie voor het Bank- en Financiewezen).

Dank zij deze oplossing kan de documentatiedienst van het CBF meerdere persoverzichten per dag produceren die verschillende onderwerpen behandelen. Deze persoverzichten zijn exclusief bedoeld voor het CBF-personeel. Zij laten de medewerkers personeel met name toe om erg snel hoogte te nemen van financieel en economisch nieuws dat bij de uitvoering van hun taak van belang is.

ScanNews bezorgt het CBF meerdere voordelen:

Snellere beschikbaarheid: de elektronische persoverzichten zijn sneller beschikbaar op de dag, met name binnen vooraf bepaalde termijnen die door het CBF werden bepaald.

Constante beschikbaarheid: alle persoverzichten - niet enkel de laatste - blijven beschikbaar op het CBF Intranet. Een inhoudstafel bevat links naar gearchiveerde (maar on-line) artikels die opgeslagen zijn in het Adobe Acrobat PDF formaat.

Groter comfort: de persoverzichten worden verspreid via meerdere media. Door elektronische bestanden te gebruiken is de verspreiding van de artikels erg makkelijk, maar het blijft altijd mogelijk een afdruk van specifieke artikels te maken.

Zuinige afdrukken: per dag worden zon 40 kopieën van de persoverzichten gemaakt dank zij een economische, spaarzame drukmodule die zoveel mogelijk artikels op één bladzijde plaatst.

De persdienst van het CBF telt 7 medewerkers. Documentaire specialisten selecteren de artikels van belang. Secretaressen scannen de kranten en tijdschriften en maken een ruw persoverzicht aan. Daarna voegen de documentaire specialisten indexgegevens toe zodat de artikels achteraf met intelligente zoekcriteria kunnen teruggevonden worden in de persdatabank.

Het nieuwe systeem is nu meerdere weken operationeel; er is zowat 1 GB aan data opgeslagen in de Oracle databank van het Intranet van de CBF. Het kost de personeelsleden van de CBF amper enkele minuten om persmappen samen te stellen die het financieel en economisch nieuws bevatten dat hen specifiek aanbelangt.

Enkele woorden over ScanNews

ScanNews is een software-suite waarmee men elektronische persoverzichten kan aanmaken. Men scant de kranten en tijdschriften, en knipt en plakt er elektronisch de persartikels uit. De artikels worden gecomprimeerd (nodig voor een snelle transmissie via het Internet of Intranet), geïndexeerd en opgeslagen in een databank.

De toepassing bestaat uit 3 modules die van een gemeenschappelijke databank gebruik maken.

Module Knippen en Plakken

Met de module Knippen en Plakken haalt u de artikels elektronisch uit de gescande bladzijden. De kranten en tijdschriften worden gescand, de individuele artikels brengt u kolom per kolom over naar een elektronisch sjabloon. De resulterende artikels worden geïndexeerd zodat de titel wordt geregistreerd, zodat de publicatiedatum en sleutelwoorden worden opgeslagen enz.

Beheersmodule

Met de beheersmodule kan de gebruiker de databank onderhouden documenten toevoegen en wissen, de woordlijsten van bepaalde indexvelden aanpassen, nieuwe publicaties of sleutelwoorden toevoegen enz.

Module voor persoverzichten (optioneel)

Met de module voor persoverzichten voert u de laatste stappen uit: u selecteert met geavanceerde zoekopdrachten artikels die van belang zijn en sorteert de hits op basis van categorieën. De coverbladzijde en inhoudstafel worden automatisch toegevoegd. Het resultaat kan in meerdere formaten worden omgezet (XML, HTML, PDF, ASCII tekst en Script) om op het Internet of het Intranet van een firma of dienst te worden geplaatst.

Bron: IRIS
Provider: Euronext Brussels