Politiebericht Eindhoven e.o. 6-11-2001
2ePersberichtdinsdag6november2001

Politieberichten

Asten: Tasjesroof
Dinsdagmorgen rond 8.45 uur is een 33-jarige vrouw uit Asten beroofd van haar handtas. Ze fietste in de Emmastraat waar een bromfietser haar handtas van haar schouder griste. De bromfietser reed met de buit richting Burgemeester Frenckenstraat. In de tas zat ongeveer vierhonderd gulden en enkele pasjes.

Waalre: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is in de Schoonoordstraat in Waalre een licht grijze Audi A3 met het kenteken SR-RJ-10 gestolen.

Eindhoven / Veldhoven: Verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles in Eindhoven en Veldhoven zijn dinsdagmorgen 12 bekeuringen uitgeschreven. Op de Ulenpas in Eindhoven zijn 6 automobilisten bekeurd in verband met een gesloten verklaring. Op de A2 onder Eindhoven ging een automobilist op de bon omdat hij te lang links bleef rijden. Op de A67 onder Veldhoven werd aan een automobilist een bon uitgeschreven voor het bumperkleven. Op de Kempenbaan in Veldhoven gingen vier automobilisten op de bon omdat ze door rood reden.

Weebosch: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.00 en 10.30 uur heeft de politie op de Weebosch in Weebosch een snelheidscontrole gehouden. Er werden 349 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 52 te snel. Hoogst genoteerde snelheid 76 km/u.

Helmond: Overval op speelgoedwinkel
Dinsdagmorgen rond 9.30 uur heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op een speelgoedwinkel aan de Oude Aa in Helmond. Bij het openen van de zaak zag een verkoper dat de man over de toonbank klom en achter de toonbank met een mes dreigde. De verkoper maakte zich uit de voeten. Dat deden ook de klanten die op dat moment in de winkel waren. De overvaller wist uit de kassa bijna driehonderd gulden buit te maken. De dader is een man van ongeveer 25 jaar en 1.70 meter groot. Hij heeft licht blond kort geschoren haar. De politie is op zoek naar eventuele getuigen met name de klanten die op dat moment in de winkel waren. Zij kunnen bellen met de politie Helmond tel. 0900 8844.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmorgen om 11.45 uur is op de Heistraat een 46-jarige man uit Helmond aangehou-den. Kort daarvoor had hij een fles wijn uit een winkel weggenomen zonder deze af te rekenen. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. Hij is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Dinsdagmiddag is op de Engelseweg door een beveiligingsmedewerker een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. De Helmonder nam daar uit een winkel 4 deurknoppen ter waar-de van fl. 54,80 weg zonder deze af te rekenen. Verdachte is overgedragen aan de politie. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een geldboete van fl. 250,- opgelegd.