Gemeente Hilversum

Info-avond energiebesparing

Hilversumse huisbezitters in de Erfgooiersbuurt, in de omgeving van de Johan Geradtsweg en bewoners in het gebied Plan Noord ontvangen binnenkort een brief van de gemeente. In die brief vraagt de gemeente de woningeigenaars om mee te doen aan de actie Gooi Vecht voor Energiebesparing. Doel van de actie is het verbeteren van de energieprestatie van particuliere woningen. Daarom worden de woningbezitters uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de energiepremie regeling en het energie prestatie advies. Belangstellenden kunnen daarvoor terecht op dinsdag 6 november van 19:00 tot 21:30 uur in de grote zaal van Wijkcentrum Noord aan de Lopes Diaslaan 85.

Huishoudens hebben belang bij een energiezuinige woning, omdat de energieprijzen de afgelopen jaren fors gestegen zijn. Dat komt door de regulerende Energie Belasting (REB).

Huiseigenaren

Huiseigenaren kunnen de energierekening voor hun woning verlagen door energiebesparende maatregelen aan hun woning te treffen. Dat kan onder meer door de woning te isoleren, HR++glas te laten plaatsen en/of een hoog-rendement verwarmingsketel aan te schaffen. Voor dergelijke energie-besparende maatregelen geeft de rijksoverheid een energiepremie.

Huurders

Huurders kunnen met vragen over energiebesparing terecht bij hun woningeigenaar. Die moet toestemming geven voor de maatregelen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met het coördinatiecentrum Gooi Vecht voor Energiebesparing: tel: 624 40 54.