Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 01.08N

VIV EUROPE UITSTEKEND BEREIKBAAR

VIV Europe is uitstekend bereikbaar. Deze internationale vakmanifestatie voor de innovatieve veehouderij vindt plaats van 6 tot en met 9 november 2001 in Jaarbeurs Utrecht. Dit beurzencomplex is gelegen in het hart van Nederland, omringd door een verfijnd netwerk van snelwegen. Het centraal station van Utrecht, het belangrijkste kruispunt van het openbaar vervoer in Nederland, en verschillende hotels liggen op loopafstand. VIV Europe kan via diverse ingangen gemakkelijk worden betreden. Utrecht CS ligt aan de zijde van Entree Oost. Bij deze ingang is ook de speciale ontvangstruimte gesitueerd voor de buitenlandse gasten. Aan de andere kant van het beurzencomplex ligt de nieuwe Entree West, bereikbaar via een speciale voetgangersbrug, ter hoogte van het onlangs geopende Holland Casino.

Park & Ride
Hoewel er parkeerfaciliteiten zijn voor 3500 auto's aan oost- en westzijde van het beurzencomplex adviseert de VIV-organisatie deelnemers en bezoekers, gezien de verwachte drukte, vooral gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er zijn Park & Ride faciliteiten vanaf nabijgelegen treinstations: Amersfoort, Amsterdam Bijlmer, Breukelen, Bilthoven, Culemborg, Driebergen-Zeist en Gouda. Gasten die desondanks met de auto naar VIV Europe komen hoeven slechts de blauwe verwijzingsborden richting Utrecht te volgen en vervolgens de borden Jaarbeurs. Deze leiden rechtstreeks naar de parkeerfaciliteiten die rond het beurscomplex zijn gesitueerd.

Internationale bezoekers
De internationale bezoekers die vanuit de luchthaven Schiphol in Amsterdam aankomen, hebben de trein als beste optie voor een comfortabel en efficiënt vervoer naar VIV Europe. Elke twintig minuten vertrekt een sneltrein vanaf de luchthaven naar Utrecht, duur ca. 40 minuten, maar daar hoort wel een overstap bij in Duivendrecht. Na een korte wandeling van ca. vijf minuten staan de bezoekers op de beursvloer. De reguliere stoptrein van Schiphol naar Utrecht v.v. neemt circa een uur in beslag. Een treinreis van Utrecht naar het centrum van Amsterdam v.v. duurt slechts een half uur. Van de speciale service van shuttlebussen tijdens vorige edities van VIV Europe, vanaf de luchthaven in Amsterdam en het Veemarktterrein net buiten de stad Utrecht, bleek nauwelijks behoefte. Derhalve worden deze extra bussen dit keer niet ingezet.

VIV Europe wordt gelijktijdig gehouden met Victam Europe, de leidende beurs voor de diervoeder- en graanverwerkende industie met een compleet gamma van machinerieën, ingrediënten en diensten. De openingstijden zijn van dinsdag 6 tot en met 8 donderdag november van 10.00 tot 18.00 uur en op vrijdag 9 november van 10.00 tot 16.00 uur.


-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (