Gemeente Bergen op Zoom


Uitkomst overleg college gemeente Bergen op Zoom en IKB

Op 6 november 2001 hebben het bestuur van de Industriële Kring Bergen op Zoom en het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom hun reguliere overleg gehad. Tijdens dat overleg is aandacht besteed aan twee onderdelen uit het Actieplan 2002 van IKB, te weten de ontwikkeling van de Geertruidapolder en industrievestiging. Bovendien is gesproken over de A4.

Ten aanzien van de Geertruidapolder delen beide besturen de opvatting dat de noodzaak tot revitalisering niet ter discussie staat en dat onderzoek zicht moet bieden op de mogelijkheden en onmogelijkheden om in dit gebied nieuwe functies te creëren. Van de zijde van IKB is, net als overigens in de externe begeleidingsgroep al is gebeurd, specifieke aandacht gevraagd voor de gevolgen van die ontwikkeling voor bedrijven op, met name, het aangrenzende Noordland en Theodorushaven. Afgesproken is dat nadrukkelijk aandacht besteed zal (blijven) worden aan de milieucontouren geluid, geur, externe veiligheid. Het gemeentebestuur heeft zich tijdens het overleg bereid getoond hierover in groter verband met het bedrijfsleven te willen spreken.

Van de zijde van het gemeentebestuur is tijdens het overleg de stand van zaken rondom de ontwikkeling van bedrijventerreinen Oude Molen, Staakberg, Noordland en Auvergnepolder toegelicht. Na de verdere ontwikkeling van Noordland is de gemeente voornemens om te starten met de ontwikkeling van Auvergnepolder en wel op een zodanig moment dat direct aansluitend aan die verdere invulling van Noordland zou kunnen worden gestart met de gronduitgifte in de Auvergnepolder. Zoals het er nu naar uitziet zullen de (eerst interne) werkzaamheden ten behoeve van de Auvergnepolder niet eerder dan over zo'n 2 à 3 jaar behoeven te starten. Afgesproken is dat de Industriële Kring van de verdere voortgang op de hoogte gehouden zal worden.

Ook over de noodzaak van aanleg van het ontbrekende gedeelte van de A4, tussen Dinteloord en Bergen op Zoom, zijn beide besturen het (al lang) eens. Burgemeester Van der Velden heeft tijdens het overleg aangegeven dat hij in samenwerking met de voorzitter van de Kamer van Koophandel en met de regio wil bezien op welke wijze het bedrijfsleven extra steun kan bieden aan de pogingen die reeds worden ondernomen om tot een spoedige aanleg van bedoeld weggedeelte te komen. IKB heeft aangegeven hieraan van harte te willen meewerken. In de komende weken zal hieraan verdere aandacht worden gegeven.