Gemeente Wassenaar

Nominaties voor Wassenaarse Sportprijs
06-11-2001

Roxanne van Hemert, Debby Gras en Lillemor Alkema, respectievelijk, schaatsen, Tennis en Skiën zijn genomineerd voor de Wassenaarse Sportprijs, categorie aanmoedigingsprijs. Wie daadwerkelijk de aanmoedigingsprijs ontvangt, wordt op zaterdag 17 november duidelijk. Dan wordt de Wassenaarse Sportprijs (in alle vijf categorieën) uitgereikt.

De Wassenaarse Sportprijs kent vijf categorieën: de sportvrouw, de sportman, de sportteam/-club en de sportvrijwilliger van het jaar, en de aanmoedigingsprijs. Het gemeentebestuur van Wassenaar heeft voor vier categorieën drie nominaties bepaald en voor één categorie twee nominaties. In totaal zijn er dus veertien nominaties. Dat is gebeurd op basis van enkele tientallen voordrachten die inwoners en verenigingen in de maand september hebben gedaan. De uit de aanmeldingen is door het Sportcomité een voordracht voor de nominaties aan het College van B&W gedaan. Uit de genomineerden wordt de keus voor de uiteindelijke winnaar of winnares per categorie bepaald. Op 17 november wordt bekend gemaakt wie in de verschillende categorieën met een wisselprijs naar huis mag gaan.

De uitreiking van de Wassenaarse Sportprijs vindt plaats op zaterdag 17 november aanstaande in raadhuis De Paauw, van 17.00 tot 19.30 uur. Het globale programma voor deze bijeenkomst is als volgt:


* 17.00-17.30 uur: Ontvangst gasten in raadhuis De Paauw;
* 17.30-18.30 uur : Uitreiking van de sportprijzen en huldiging landskampioenen;

* 18.30-19.30 uur: Hapje en drankje.

De genomineerden per categorie zijn (in alfabetische volgorde):

Sportvrouw

- Juliënne Alkema (skiën)

- Renate v.d. Kraats (jockey)

Sportman

- Marc Erwich (schaken)

- Eric Rader (waterpolo)

- Erik Remmerswaal (honkbal)

Aanmoedigingsprijs

- Lillemor Alkema (skiën)

- Debby Gras (tennis)

- Roxanne van Hemert (schaatsen)

Sportvereniging/-team

- Dartteam Vrienden (dartcafé) (darten)

- Heren I KHG&CC (golf)

- W.V.V.Heren 1 team (volleybal)

Vrijwilligersprijs

- Mevrouw A Groenewegen (WZK)

- De heer H. Rutgers (De Kievieten)

- De heer C.G.J Taal (Snel en Lenig)