Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

25-10-01

Inloopdag nieuw begraafpark Gersteland

Dinsdag 6 november is er een inloopdag in het Fivelcollege aan de Sikkel te Delfzijl. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur langskomen en zich laten informeren over het nieuwe begraafpark en het verloop van het verdere proces. De gemeente Delfzijl heeft op 27 september besloten dat het begraafpark voor de gemeente gerealiseerd wordt op de locatie tussen Gersteland, de Uitwierdermaar en de Weg naar de Dam.

Naar verwachting zal de algemene begraafplaats van Delfzijl in 2006 vol zijn. Het afgelopen jaar zijn vele mogelijke locaties binnen de gemeente op geschiktheid getest. De raad heeft uit de vier overgebleven mogelijkheden gekozen voor het terrein tussen Gersteland, de Uitwierdermaar en de Weg naar den Dam.

Bezoekers van de inloopdag kunnen zich door medewerkers van de gemeente laten informeren over het begraafpark. Folders, een presentatiewand met fotosimulaties en een powerpointpresentatie tonen hoe het park er uit kan gaan zien. Ook wordt het begrip begraafpark toegelicht. Verder is er informatie over het verloop van het proces, inclusief de inspraakmomenten, vanaf nu tot en met de daadwerkelijke aanleg van het begraafpark. In de ingerichte `tiphoek' kunnen bezoekers tips en ideeën tekenen en opschrijven. Wethouder Valentien is bij aanvang van de inloopdag aanwezig. Direct omwonenden zijn persoonlijk uitgenodigd, maar iedere geïnteresseerde is welkom.