Gemeente Ede

Regiotaxi De Vallei:
vervoer voor iedereen!

Vanaf 1 januari 2002 rijdt in de gemeenten Ede, Wageningen, Rhenen, Veenendaal en Barneveld een nieuwe vorm van openbaar vervoer: Regiotaxi De Vallei. Iedereen, van jong tot oud, kan op elk gewenst moment (zeven dagen per week, van 's och-tends 6.00 uur tot 's nachts
1.00 uur) van Regiotaxi gebruik maken.


Regiotaxi De Vallei is een nieuwe vorm van openbaar vervoer voor iedereen in de ge-meenten Ede, Wageningen, Rhenen, Veenendaal en Barneveld. Met Regiotaxi reist u eenvoudig naar het station, familie, sportvereniging of gewoon een gezellig avondje uit: Regiotaxi brengt u comfortabel naar uw bestemming.

Waarom Regiotaxi ?

De provincies Utrecht, Gelderland, Regio De Vallei en de betrokken gemeenten werken samen voor behoud en verbetering van het openbaar vervoer in de regio. Gezamenlijk hebben zij daarom besloten om Regiotaxi De Vallei te ontwikkelen en vanaf 1 januari 2002 met Regiotaxi te gaan rijden.

Overstappen op bus of trein

Het vervoer wordt uitgevoerd door Regiotaxi De Vallei B.V., een combinatie van de ver-voerders Leewis Personenvervoer en Noot beheer B.V. Het vervoer vindt plaats met taxi's en minibussen en reizigers worden bij de deur opgehaald en afgezet op de bestemming. Met Regiotaxi kan bovendien gemakkelijk overgestapt worden op bestaande buslijnen en treinen in de regio.

Bereikbaarheid

Reizigers kunnen voor Regiotaxi reserveren en geven zelf aan wanneer ze vervoerd wil-len worden. Ritten worden gecombineerd, zodat men samen met anderen reist. Regiotaxi De Vallei is zo opgezet dat deze volledig toegankelijk is voor ouderen en voor mensen met een handicap, ook wanneer zij een (elektrische) rolstoel gebruiken of hun rollator of scootmobiel mee willen nemen.

Paraat, Vervoer op Maat

Het huidige vervoersysteem in Ede 'Paraat, Vervoer op Maat' wordt vanaf 1 januari opge-volgd door Regiotaxi De Vallei. De belangrijkste verschillen tussen 'Paraat, Vervoer op Maat' en Regiotaxi zijn dat het vervoergebied met Regiotaxi wordt uitgebreid en dat in de regiotaxi met contant geld betaald kan worden. De strippenkaarten worden afgeschaft. Wat u moet doen met niet-gebruikte strippenkaarten, krijgt u nog te horen.

Wvg-geïndiceerden

Iedereen die van de gemeente Ede een Wvg-vervoersvoorziening heeft gekregen, ont-vangt in december automatisch meer informatie en een gratis vervoerpas. Op vertoon van deze pas betalen Wvg-geïndiceerden voor Regiotaxi een aangepast tarief.

Ouderen 65+

Ook ouderen (65+) komen in aanmerking voor een vervoerpas van Regiotaxi De Vallei. Met deze vervoerpas krijgen zij niet alleen korting, maar gaat ook het reserveren van Re-giotaxi een stuk eenvoudiger. Als u 65 jaar of ouder bent ontvangt u binnenkort van de gemeente Ede een brief met het aanmeldingsformulier voor de vervoerpas.

Voorlichting

Tot 1 januari besteedt de gemeente Ede en de vervoerder veel aandacht aan voorlichting over Regiotaxi. Zo is medio december een brochure beschikbaar met uitgebreide informa-tie over Regiotaxi. Daarin staan allerlei praktische zaken als hoe moet ik reserveren, wat kost Regiotaxi en waar rijdt Regiotaxi ? Naast de brochure worden ook andere middelen als internet en posters ingezet.


---

Ede, 06 november 2001