06 Software Centre Europe realiseert omzetrecord

Amstelveen, 6 november 2001 - In de eerste tien maanden van dit jaar behaalde 06 Software Centre Europe, een Nederlandse computerreseller en onderdeel van Systemax Europe Ltd, een omzet van NLG 70 miljoen en wist hiermee haar omzetrecord van vorig jaar te overtreffen. Het bedrijf stevent af op een omzet van NLG 100 miljoen voor geheel 2001. De omzetgroei in het derde kwartaal van dit jaar bedroeg 25 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, terwijl over de eerste tien maanden van 2001 een omzetstijging van 30 procent is gerealiseerd vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. De winst zal naar verwachting ongeveer 70 procent hoger zijn dan vorig jaar. Het exacte cijfer kan vanwege de beursnotering van het moederbedrijf niet bekend worden gemaakt.

"Hoewel de PC-markt in de VS en Europa de afgelopen maanden een duidelijke afzwakking vertoonde, maken wij in Nederland een onveranderd sterke groei door," zegt Eddy Gans, directeur van 06 Software Centre Europe. "Over heel 2000 wisten we een sterke omzetgroei te realiseren en hebben we onze winst verdubbeld en deze trend zet zich onverminderd voort. Dat wij het op de IT markt zeer goed doen, komt door onze sterke focus op catalogus en Internet marketing gekoppeld aan een sterke, actieve sales force. We denken de magische omzetgrens van 100 miljoen gulden te doorbreken, omdat de twee beste maanden van het jaar nog komen."

Systemax, vooraanstaand beursgenoteerde producent en leverancier van computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen en multinationals, publiceerde haar halfjaarcijfers. In het eerste half jaar, afgesloten op 30 juni 2001, behaalde Systemax een omzet van $769 miljoen, een daling van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar ($855 miljoen). 06 Software Centre Europe, onderdeel van Systemax Europe Ltd., behaalde in Nederland in het eerste half jaar van 2001 een omzet van NLG 42,3 miljoen, 30 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

De Europese tak van Systemax was met een omzetgroei van 9 procent ten opzichte van vorig jaar - bij constante valuta - verantwoordelijk voor een belangrijk deel van totale omzet van de onderneming. In de eerste helft van 2001 maakte de Europese omzet van Systemax 39 procent uit van de totale omzet van Systemax, 5 procent meer dan in dezelfde periode van het vorige jaar.

06 Software Centre Europe
06 Software Centre Europe levert sinds 1985 computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen en multinationals, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klanttevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. Het bedrijf publiceert maandelijks de meest complete catalogus met computerproducten van Nederland, met in totaal ruim 4000 producten. Daarnaast kunnen klanten sinds 1995 producten bestellen via de website van 06 Software - www.zerosix.nl. Het is een van snelst groeiende 'click and mortar' organisaties van Nederland, met 80 medewerkers en 50.000 actieve klanten. Sinds 1997 is 06 Software joint-venture partner van de wereldwijde Systemax-group, die in boekjaar 2000 een omzet behaalde van ruim $1,7 miljard.