MOTOROLA

Motorola levert intelligent mobilisatiesysteem voor...........

Motorola levert intelligent mobilisatiesysteem voor commando en controle
aan de

::Nieuw systeem vergroot capaciteit van afhandeling van inkomende gesprekken en om de responstijd te reduceren.

Ferndown, Engeland - Motorola (NYSE: MOT) heeft een contract verkregen ter waarde van 7 miljoen pond (USD 10 miljoen) geplaatst door de London Fire Authority om daar het commando- en controlesysteem voor noodoproepen uit te breiden en te vervangen voor 112 brandweerkazernes, verspreid over de hele Londense regio. Het contract werd verleend aan de Integrated Solutions Divisie van Motorola's Commercial Government and Industrial Solutions Sector en zal worden geïmplementeerd door Printrak, een dochteronderneming die het volledige eigendom is van Motorola.

De London Fire Authority heeft geïnvesteerd in nieuwe technologie om in te spelen op de toegenomen vraag naar de dienstverlening van de brandweer en om bij inkomende telefonische melding van noodsituaties de responstijd te reduceren voor haar regio van 1.587 km(2). Vergeleken met het jaar 1990, ontvingen de Londense brandweerlieden in het jaar 2000 48% meer telefoongesprekken en behandelden zij 23% meer incidenten - 160.000 in totaal. Om te zorgen dat de technologische voorzieningen ook geschikt zijn voor de toekomstige behoeften, is de uitvoering van het nieuwe commando- en controlesysteem geschikt voor de verwerking van 1 miljoen inkomende gesprekken per jaar met een piekbelasting van 600 gesprekken per uur.

Het systeem is ook ontworpen om de benodigde tijd voor het verwerken en vastleggen van inkomende gesprekken terug te brengen, om de snelheid voor het beoordelen van incidenten en de meest gepaste respons daarop te verhogen, en om de inzet van materieel te versterken en te versnellen. Deze verbeteringen in het proces worden mogelijk gemaakt door het Printraks ProCAD(TM) computer aided dispatch systeem. In elk stadium van het proces maakt de ProCAD component het mogelijk om een situatie intelligent te beoordelen en te beheren. Het systeem maakt een snellere besluitvorming mogelijk ten aanzien van de gepaste respons, hetgeen weer essentiële seconden kan besparen in de tijd die vereist is om op een incident te reageren.

De state of the art technologie, die door de London Fire Authority wordt toegepast, zal worden geïmplementeerd als een primaire en een reservecontrolekamer met plaats voor 40 medewerkers. Elke positie is voorzien van telefoon, radio en een geïntegreerd geografisch informatiesysteem (GIS). De medewerkers hebben ook rechtstreeks toegang tot de mobilisatieapparatuur (inclusief scrolling displays en printers), van alle brandweerposten van de Londense regio via het wide area network en de radioverbindingen van het commando- en controlesysteem. Deze verbindingen, die tot stand komen en beheerd worden via het commando- en controlesysteem, zullen de snelheid en duidelijkheid van de informatievoorziening aan de diverse brandweerteams ten goede komen voor wat betreft de locatie en het soort incident waar ze naar onderweg zijn.

De voorzitter van de Fire Authority, Val Shawcross, merkt op: 'We investeren in een nieuwe generatie systemen die op computers gebaseerd is, waardoor de reeds indrukwekkende snelheid van de brandweer bij de verwerking van inkomende gesprekken en de reactie daarop, nog zal verbeteren. Dit ambitieuze project omvat de nieuwste technologieën op computergebied, digitale cartografie en communicatiemiddelen om ons ervan te verzekeren dat wij de Londense bevolking nog vele jaren zullen kunnen blijven voorzien van een dienstverlening van uitstekende kwaliteit.'

Het nieuwe commando- en controlesysteem voldoet aan de huidige behoeften van de Fire Authority voor de effectieve mobilisatie van de 1210 brandweerwagens. Het systeem biedt tevens mogelijkheden tot aanvullende verbeteringen van de organisatorische processen, doordat het een raamwerk verschaft waarbinnen de informatie van de organisatie gemobiliseerd kan worden.

Door informatiemanagement technologieën te koppelen aan draadloze technologieën, is het mogelijk om nieuwe methodes van aanpak te overwegen. Informatiegegevens, bijvoorbeeld, over brandkranen, details over gevaarlijke chemicaliën, en brandinspectierapporten voor commerciële instellingen, of de resultaten van alarmtests, kunnen op een centrale locatie bewaard worden en gekoppeld worden aan de locatie-informatie in het GIS systeem binnen het commando- en controlesysteem. Deze sets van gegevens helpen bij het bepalen van de juiste respons op een bepaalde locatie indien er een incident mocht plaatsvinden. Draadloze toegankelijkheid en het bijwerken van deze op een centrale locatie bewaarde informatie kan direct geschieden door de uitgerukte brandweerlieden zonder dat zij hoeven terug te keren naar de kazerne om de op papier beschikbare informatie in te voeren. Door te opereren met één set van gegevens, die op een centrale plaats wordt bijgehouden en opgeslagen, kunnen de reactie op een oproep en de gekozen middelen altijd gebaseerd zijn op de meest recente informatie, ongeacht welke medewerker in de organisatie de informatie heeft ingevoerd.

Tim Allerton, Directeur Sales van Motorola's Integrated Solutions Division, merkt op: 'Afnemers op het gebied van de openbare veiligheid beginnen de mogelijkheden te ontdekken van draadloos verzamelde informatie en zij gaan de voordelen zien van het verbinden van deze informatie met hun commando- en controlesysteem. Motorola beschikt over een uitstekende positie om organisaties te ondersteunen die dergelijke operationele voordelen willen uitbuiten door Motorola's vermogen om haar modernste draadloze ervaring te combineren met haar eigen portefeuille van aan openbare veiligheid gerelateerde informatiemanagement oplossingen.'

Het werk aan de implementatie van het nieuwe Londense brandweer commando- en controlesysteem begint dit jaar; de voltooiing staat gepland voor het einde van 2003.

Over Motorola en Printrak:

Motorola, Inc. (NYSE: MOT) is een wereldwijd leider in de levering van geïntegreerde communicatie systemen en gecombineerde elektronische oplossingen. In 2000 bedroeg de omzet $ 37,6 miljard.

Motorola is sinds 1967 actief in Groot-Brittannië en het is daar een van de grootste elektronica fabricerende werkgevers. De omzet in 2000 bedroeg 3,9 miljard pond waarvan 3,2 miljard pond werd geëxporteerd. Hierdoor behoort Motorola tot de top tien van exporterende bedrijven in Groot-Brittannië.

Printrak, een Motorola bedrijf, is een vooraanstaand wereldwijd leverancier van geïntegreerde identificatie- en informatiesystemen voor toepassing in openbare veiligheid, strafrecht en burgerlijke applicaties. Printraks reeks van kerntechnologieën, The Digital Justice Solution, biedt via een netwerk de mogelijkheid van handpalm/vingerafdruk, fotografische beeldverwerking, corrections management, computer aided dispatch en geautomatiseerd gegevensmanagement systemen. Wereldwijd, staan Printrak systemen ten dienste van 700 diensten op nationaal, landelijk, regionaal en gemeentelijk niveau. Voor meer informatie, surf naar http://www.motorola.com/printrak.

Motorola en het gestileerde M logo werden geregistreerd bij het U.S. Patents and Trademarks Office. Alle andere product- en dienstnamen zijn het eigendom van de respectievelijke eigenaars.

Cameron Triebwasser van Printrak, een Motorola Company, US,
+1-714-238-2058, of ctriebwasser@printrak.com. Of Suzanne McDermott of
Motorola, +44-1256-484505, of Suzanne.Mcdermott@motorola.com. Of Andy
Rogers, +44-20-7386-1486, of andy.rogers@firefly.co.uk, of Lucy Parker,
+44-20-7386-4852, of lucy.parker@firefly.co.uk, beide van Firefly, voor
Motorola Website: http://www.motorola.com/printrak.


06 nov 01 15:48