Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

dinsdagmiddag 6 november 2001
15:37 dinsdag 6 november 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

MEPPEL

De politie van Meppel komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van een verkeersongeval op dinsdagmorgen tussen half acht en acht uur op de Steenwijkerstraatweg West in Meppel. Een18 jarige bromfietsster is daar door nog onbekende oorzaak met haar brommer ten val gekomen. Ze is met vermoedelijk nek- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zelf vermoedt het slachtoffer dat ze is gevallen nadat ze was geraakt door een passerende auto. Getuigen kunnen duidelijkheid brengen in de toedracht van dit verkeersongeval.

ZEIJEN

Een 25 jarige automobilist uit Een en een eveneens uit Een afkomstige 15 jarige inzittende zijn dinsdagmorgen voor de behandeling van snijwondjes in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Ze liepen de verwondingen op bij een verkeersongeval op de Peesterweg in Zeijen. De automobilist kwam bij een uitwijkmanoeuvre voor een tegemoetkomende vrachtauto in de rechterberm terecht. Bij zijn poging de auto weer op de weg te krijgen raakte hij in een slip. De auto kwam schampte een boom en belandde links van de weg in de sloot. In verband met de schade heeft de politie het kentekenbewijs van de auto ingevorderd.

ASSEN

Bij 72 jarige automobilist uit Assen liep dinsdagmorgen een forse hoofdwond op bij een aanrijding tussen een ambulance en een personenauto. De ambulance reed, onderweg naar een patiënt met hartklachten, met licht- en geluid over de Vaart ZZ in Assen. Bij de kruising met de Witterstraat / Troelstralaan moest de file voor het de verkeerslichten links worden ingehaald. Toen de 72 jarige Assenaar groen kreeg trok hij op om links af te slaan de Troelstralaan in. Hij werd daarbij in de flank geraakt door de ambulance, bestuurd door een 28 jarige man uit Leeuwarden. Van beide voertuigen is het kentekenbewijs ingenomen. De Vaart ZZ is ruim anderhalf uur afgesloten geweest voor het verkeer.

ASSEN

Bij een inbraak op een bedrijfsterrein aan de Roegoorn in Assen is maandagnacht een aanhangwagen gestolen. Het hekwerk rond het terrein is opengeknipt.

EMMEN / ASSEN / HOLLANDSCHEVELD

In Emmen zijn in de nacht van maandag op dinsdag vier autos opengebroken.
Uit een auto aan de Laan van de Eekharst verdwenen de radio en diverse visspullen.
Van de auto waren aan beide kanten de sloten vernield. Aan de Laan van de Marel was het raak bij twee autos. Uit beide autos is de radio-cd speler gestolen. Ook een auto aan de Calthornerbink moest het ontgelden. Daar bleef het echter bij een vernield slot. In Assen is een auto opengebroken die geparkeerd stond in een autobox aan de Treubstraat. De eigenaar mist een radio-cd speler. In Hollandscheveld is een radardetector gestolen uit een auto die geparkeerd stond aan het Zuideropgaande. Van de auto was een portierruit ingeslagen.

ASSEN

Bij een inbraak in een schaftkeet op het Stationsplein in Assen zijn maandagnacht onder meer een laptop computer, een mobiele telefoon en een boormachine gestolen. Ook namen de dader(s) een bedrag van 150 gulden en 10 hamburgers mee. Om binnen te komen is de deur van de keet vernield.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe