Horses of the Dutch


---

Mieke de Kok nieuwe NHS bondscoach Dressuur Ponys

Mieke de Kok is door de NHS benoemd als nieuwe bondscoach voor de Dressuur Ponys. Zij volgt hiermee Birgitt van der Eijken op die wegens persoonlijke omstandigheden deze zomer haar functie als bondscoach neerlegde. Mieke (42) heeft samen met haar man Ton de Kok haar eigen trainings- en wedstrijdstal in Nootdorp. Zij werd door de Topsportcommissie Dressuur voorgedragen voor deze functie.

Mieke is al sinds jaar en dag actief in de paardensport. Zij verzorgt al vele jaren de ABWS trainingen voor jonge getalenteerde dressuurruiters. Tevens is zij betrokken bij het Rabobank Talentenplan. Ook zelf is Mieke een actief dressuuramazone. Ze was meerdere malen Levade-kampioene en met haar paard Goodfellow reed zij Grand Prix. Op dit moment is zij bij de NVDR met meerdere paarden actief in de Lichte Tour.

Van 24 28 juli 2002 vinden de Europese Kampioenschappen voor ponys plaats in het Belgische Lanaken. Dit jaar wonnen de Nederlandse dressuurruiters teamzilver op de Europese Kampioenschappen in Vejer de la Frontera.

---

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer