Ingezonden persbericht

SilverStream biedt dynamische toegang tot alle bedrijfsinformatie en transacties met SilverStream eXtend Composer

Web Services creëren en assembleren vanuit bestaande bedrijfssystemen of van de grond af

Hoofddorp - 6 november 2001 - SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) heeft gisteren de beschikbaarheid aangekondigd van SilverStream eXtend(tm) Composer 3.0 (eXtend Composer), een volledig op standaards gebaseerd XML-integratiesysteem waarmee bedrijven dynamisch toegang kunnen krijgen tot een breed scala aan bedrijfsinformatiesystemen met behulp van krachtige Web Services. Als belangrijke pijler van de geïntegreerde serviceomgeving van SilverStream eXtend, slaagt eXtend Composer erin om met de kracht van XML bestaande systemen te transformeren zodat deze flexibel kunnen worden aangewend in hoogontwikkelde zakelijke toepassingen zoals geavanceerde portals en handelsbeurzen.

SilverStream eXtend Composer herbergt een hoogproductieve ontwerpomgeving waarmee informatieanalisten en applicatieprogrammeurs snel servicegeoriënteerde applicaties kunnen bouwen en inzetten. De Enterprise Server van eXtend Composer laat Web Services draaien in toonaangevende J2EE applicatieservers; de capaciteiten van iedere server, ook op het gebied van clusteren, worden ten volle benut, zodat Web Services geavanceerde verwerkingsbehoeften als load balancing, connection pooling, caching en failover kunnen ondersteunen. Daarnaast heeft eXtend Composer connectors om bestaande systemen zoals mainframes, AS/400s, traditionele VAX/VMS-systemen, Unix multi-user omgevingen, pakketten zoals SAP en PeopleSoft, websites en bestaande EDI-omgevingen te integreren met Web Services.

Enkele belangrijke voordelen van eXtend Composer zijn onder meer:

Snelle marktintroductie: eXtend Composer biedt bedrijven een ongekend hoge productiviteit door een verbeterde visuele ontwerpomgeving. Nieuwe ontwerpers, wizards en editors vereenvoudigen en versnellen het gebruik van geavanceerde servicegeoriënteerde applicaties. De kern van de visuele ontwerpomgeving van eXtend Composer is de Action Model-architectuur waarin alle processen, regels, transacties en gebeurtenissen worden geregistreerd. Gebruikers kunnen de action models in volledige animatiemodus afspelen om te zien of de Web Services goed opgebouwd zijn. eXtend Composer bevat ook een ingebouwde JavaScript-processor die zorgt voor hoog-productieve programmeerconcepten en die daarnaast meerdere interfaces kan tonen waarmee ontwikkelaars speciale functies, event handlers en documentprocessors in hun Web Services kunnen openemen.

Goede samenwerking met bestaande bedrijfssystemen: Met eXtend Composer kan een breed scala aan bedrijfssystemen XML-verzoeken verwerken en XML-reacties produceren waaronder terminal-gebaseerde toepassingen (3270, 5250, Telnet), voor middleware toegankelijke prestaties (via CICS en populaire message managers) en datagerichte informatiebronnen zoals SQL, platte bestanden en EDI. Daarnaast kan eXtend Composer worden geïntegreerd met elk pakket dat XML-interfaces ondersteunt, zoals SAP en PeopleSoft. Bovendien vereist eXtend Composer niet dat toepassingen gedeeltelijk herschreven moeten worden zodat applicaties die op een ondersteund platform draaien, snel voor een Web Services-integratie kunnen worden geprepareerd.

Technologische investeringen beschermd: eXtend Composer biedt uitgebreide ondersteuning voor de belangrijkste technologieën die door bedrijven worden toegepast, zoals Java, J2EE, XML en Web Services. eXtend Composer zorgt ervoor dat Web Services kunnen worden toegepast binnen diverse toonaangevende J2EE-applicatieservers, en garandeert daarbij topprestaties, en hoge niveaus van grote schaalbaarheid en betrouwbaarheid, zonder dat applicaties daarbij worden 'opgesloten' in beschermde technologieën. De combinatie van het snel kunnen opbouwen van Web Services vanuit voorheen geïsoleerde bedrijfssystemen met een op standaards gericht fundament biedt bedrijven een krachtige en flexibele oplossing voor het integreren van hun bedrijfssystemen.

"Verscheidene nieuwe technologieën en trends zijn gebundeld en hebben zich verder ontwikkeld tot het punt waarop bedrijven hun bestaande systemen kunnen integreren voor het aangaan van zakelijke uitdagingen op een manier die eerder onmogelijk was", aldus Fred Holahan, vice-president en algemeen directeur van eBusiness integration products. "Met eXtend Composer kunt u snel het potentieel aan bestaande informatie en middelen inzetten voor Web Services, zodat geavanceerde webapplicaties kunnen worden gebouwd die tegemoet komen aan de zakelijke eisen van vandaag en morgen."

eXtend Composer is een essentiële component van het pakket SilverStream eXtend, de eerste allesomvattende complete omgeving voor geïntegreerde services, en is volledig J2EE- en cross-platform-compatibel. De applicatiecomponenten worden ingezet in toonaangevende J2EE-applicatieservers, waaronder de Application Server van SilverStream eXtend, WebSphere van IBM, en WebLogic van BEA. eXtend Composer produceert Web Services die kunnen worden gebruikt in krachtige nieuwe applicaties die zijn ontwikkeld met behulp van SilverStream eXtend Director (zie desbetreffend bericht van 6 november 2001). Daarnaast hebben de ontwerpers van eXtend Composer de SilverStream eXtend Workbench verbeterd met de eXtend Composer waardoor bedrijven een uniform, visueel geïntegreerde ontwerpomgeving wordt geboden voor J2EE-gebaseerde en servicegeoriënteerde applicaties. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.silverstream.com/ .

Beschikbaarheid
SilverStream eXtend Composer en de complete omgeving voor geïntegreerde services van SilverStream eXtend zijn verkrijgbaar via de wereldwijde verkooporganisatie van SilverStream op 1-888-823-9700 of 1-978-262-3000; voor meer informatie kunt u e-mailen naar sales@silverstream.com. SilverStream levert upgrades voor huidige gebruikers van xCommerce.